• Zápis detí do I. ročníka

    Vážení rodičia budúcich prváčikov,

    zápis detí na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2024/2025 sa bude konať v piatok 12. apríla 2024 v čase od 14.00 h do 18.00 h a v sobotu 13. apríla 2024 v čase od 9.00 h do 12.00 h. 

    Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky dieťa, ktoré dovŕši 6 rokov veku k 31. augustu 2024. Na zápise predložia svoje občianske preukazy a rodný list dieťaťa. Zápis sa uskutoční v prítomnosti detí a ich zákonných zástupcov.

    Zákonní zástupcovia dieťaťa môžu Základnej škole Dr. Jozefa Dérera poskytnúť potrebné údaje ešte pred zápisom prostredníctvom elektronického formulára, ktorý škola sprístupní v stredu 27.03.2024.

    Žiak plní povinnú školskú dochádzku prednostne v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalé bydlisko (t. j. v spádovej škole). Povinnú školskú dochádzku môže plniť aj v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie. 

    V meste Malacky sú spádovými školami tri základné školy zriadené mestom Malacky. Školské obvody určuje Všeobecne záväzné nariadenie mesta Malacky č. 5/2020 o školských obvodoch základných škôl v znení VZN č. 9/2020, 19/2020 a 6/2021. Informácia o školských obvodoch: https://malacky.sk/zapis-do-1-rocnika-zakladnych-skol-2/

  • Štvrtáci na návšteve u Šmolkov

    V stredu 27. marca 2024 sa vybrali deti zo 4. A a 4. B na návštevu k Šmolkom. Spoločne sa usilovali zachrániť nielen šmolkovský, ale aj slovenský les. Hravo sa dozvedeli o ochrane prírody v zábavno-vzdelávacom parku Šmolkovia. Pri vstupe dostali žiaci mapu parku s úlohami inšpirujúcimi k ochrane životného prostredia a klímy. Snažili sa uniknúť nahnevanému kocúrovi Azraelovi, zvíťazili nad zákerným čarodejníkom Gargamelom a jeho hrôzostrašným strojom. Príjemne strávená časť predprázdninového dňa.

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Prváci v knižnici

    Prváci išli na vandrovku. Pardon - žiaci z I. A išli do Knižnice MCK v Malackách. Našim malým čitateľom ponúklo zážitkové čítanie možnosť stretnúť sa v utorok 26. marca 2024 so slovenskou ľudovou rozprávkou Ako išlo vajce na vandrovku. Deti spoločne riešili úlohy a oboznámili sa s fungovaním knižnice. 

  • Budúci prváci na návšteve u nás

    V pondelok 25. marca 2024 sme v našej škole privítali vzácnu návštevu. So svojimi pani učiteľkami nás navštívili deti z dvoch tried elokovaného pracoviska Materskej školy na Bernolákovej ulici v Malackách. Budúci prváci najskôr nazreli do tried I. a II. ročníka, potom sa vybrali medzi tretiakov a štvrtákov. Vyskúšali si písanie na tabuľu, posedeli si v školskej lavici, zašli do telocvične, stretli sa so svojimi staršími kamarátmi či súrodencami. Tešíme sa na opätovné stretnutie s budúcimi prvákmi už čoskoro - na zápise v apríli.

  • Aj v okresnom kole Zúbkových prameňov s úspechom

    Dňa 22. marca 2024 sa priatelia hovoreného slova stretli v okresnom kole 70. ročníka súťaže v detskom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V našom okrese táto súťaž už devätnásť rokov nesie meno Zúbkove pramene. V troch kategóriách sa v piatok prezentovalo 36 recitátorov. V tretej kategórii sme mali i my svoje zastúpenie. Nesmierne sa tešíme prvenstvu siedmačky Emy Zemánkovej, ktorá oslovila porotu textom Aničky Valkučákovej O žiarivom dievčati a chlapcovi, ktorý sadil mrkvu.  

  • Štefánik - odkaz pre 21. storočie

    Zážitkovo a nevšedne. Pútavé scénické prezentácie vtiahli v piatok 22. marca 2024 našich žiakov do životného príbehu nášho najväčšieho Slováka.  Štvrtáci, piataci, ôsmaci a deviataci sa hádam nechali inšpirovať myšlienkami Milana Rastislava Štefaníka platnými aj dnes. Dozvedeli sa o Štefánikovi chlapcovi, študentovi, astronómovi, letcovi, spolutvorcovi Československej republiky i o jeho poslednom lete do vlasti. Ďakujeme za zaujímavé stretnutie s našou históriou!

  • Predveľkonočná tvorivá dielnička v ŠKD

    Deti v oddelení ŠKD triedy 3. C tvorili v piatok 22. marca 2024 vlastnoručne veľkonočné dekorácie. Šikovnými rúčkami vytvorili košíčky, do nich uložili pestrofarebné vajíčka. Vďaka za príjemné popoludnie! 

  • Dekanátne kolo Biblickej olympiády

    Dňa 21. marca 2024 sa uskutočnilo v Spojenej škole sv. Františka Assiského dekanátne kolo Biblickej olympiády. Zúčastnila sa na ňom víťazná skupina žiakov zo školského kola. Trojčlenné družstvo riešilo vedomostné otázky z troch kníh Starého zákona a z Nového zákona z Evanjelia podľa Jána. Družstvo 7. C v zložení Ema Zemánková, Diana Hodeková a Adam Štovka obsadilo 3. miesto dekanátneho kola. Blahoželáme!

  • Testovanie 9

    A tak naši žiaci majú za sebou svoju prvú väčšiu skúšku. V stredu 20. marca 2024 sa aj v našej škole v pokojnej atmosfére uskutočnilo testovanie žiakov 9. ročníka zo slovenského jazyka a literatúry, matematiky. O zopár týždňov uvidíme, ako sa podarilo našim deviatakom popasovať sa so zadanými úlohami. 

  • Siedmaci na lyžiach

    Penzión Bystrinka v obci Bystrá sa stal na päť dní od 11. marca do 15. marca 2024 spoločným zázemím pre takmer šesť desiatok žiakov z Dérerky, ich učiteľov a inštruktorov lyžovania. Niektorí sa postavili na lyže po prvý raz a po nesmelých pokusoch sa dokázali zviezť z väčšieho kopca. Skúsenejší si užili svahy Chopku. V podvečerných chvíľach sa účastníci lyžiarskeho kurzu dozvedeli o histórii tohto športu, zabavili sa kvízom i spoločnými hrami. Vďaka za príjemné dni!

  • Okresné kolo v basketbale

    Okresné kolo v basketbale 3x3 sa uskutočnilo v Základnej škole na Štúrovej ulici v Malackách. 14. marca 2024 sa pod vysokými košmi stretli dievčatá, 15. marca 2024 chlapci. Našim ôsmačkam so ziskom troch bodov patrí štvrté miesto, chlapci s rovnakým počtom bodov v boji o štvrté až šieste miesto skončili piati.  

  • Zázraky z odpadu 2024

    Aj naše deti sa zapojili do tvorenia na tému Veselá ZOO v už tradičnej súťaži CVČ v Malackách Zázraky z odpadu. Svoju prácu zaslali deti zo 4. A i deti, ktoré navštevujú krúžok Tvorivý ateliér. Obe práce sa nám veľmi páčili. Porotu, ktorá posudzovala výber a použitie odpadového materiálu, originalitu, výtvarné spracovanie, umelecký dojem, oslovila práca Hniezdiská. Spoločne ju vytvorili deti z krúžku a získali špeciálnu cenu za kreatívne stvárnenie.

  • Tretiaci na návšteve v MCK

    V piatok 15. marca 2024 žiaci z 3. C zažili zaujímavý deň. Zážitkové čítanie z knihy Gabriely Futovej Dokonalá Klára v knižnici MCK bolo perfektné a istotne sa niektorí do knižnice vrátia ako čitatelia. Tretiaci si nenechali ujsť príležitosť navštíviť aj galériu. Prezreli si diela Štefana Ortha. Dozvedeli sa, čo je vernisáž a ako sa treba správať v galérii. Vďaka za príjemný deň!

  • Prvostupniari vyniesli Morenu za Malacky

    Dva týždne pred Veľkou nocou vyniesli v piatok 15. marca 2024 deti z I. stupňa za Malacky Morenu. Slamenú figurínu oblečenú do šiat - a veru i pekne upravenú - hodili do Maliny. Na cestu jej zaspievali, povedali zopár veršov. Dúfame, že aj tento - jeden z našich najstarších zvykov - prinesie viac slnečných lúčov a my sa budeme radovať z peknej jari. Vďaka, milé deti!

  • Chemická olympiáda

    Chemická olympiáda má v školách na Slovensku dlhoročnú tradíciu. Tento rok oslavuje už šesťdesiatku. Čože je to však šesťdesiatka, ak prichádzajú mladí nadšenci chémie, vedy skúmajúcej vlastnosti, zloženie a vnútornú štruktúru látok a ich premenu. Teší nás, že sme vo štvrtok 14. marca 2024 mohli privítať v laboratóriu našej školy desať ôsmakov a deviatakov, ktorí sa usilovali pripraviť na teoretickú i praktickú časť okresného kola tejto olympiády. Radujeme sa z dosiahnutého výsledku - a to dvojnásobne: Ida Pullmanová a Nikol Kunáková z 9. C sú úspešnými riešiteľkami, Nikol Kunáková obsadila striebornú priečku. Blahoželáme!

  • V krajskom kole Šalianskeho Maťka úspešne

    Stretnutie so slovenskou povesťou na krajskej úrovni sa uskutočnilo v stredu 13. marca 2024 v Základnej škole na Tbiliskej ulici v Bratislave. Veľmi sme sa potešili, že naša účasť bola odmenená. Tretiačke Maríne Ivanovej patrí tretie miesto v I. kategórii za prednes povesti Ondreja Sliackeho Čo urobili víly s hradom Červený Kameň. 

  • Okresné kolo Geografickej olympiády

    Po päťdesiaty druhý raz sa zišli priaznivci putovania pri riešení úloh Geografickej olympiády. Šesť desiatok žiakov v troch kategóriách sa stretlo v našej škole v utorok 12. marca 2024.  V prvej časti vypracovali otázky a úlohy z monotematického celku bez atlasu - v tomto školskom roku o vnútornej energii Zeme: o litosfére, sopečnej činnosti, zemetrasení, z tém stanovených pre každú kategóriu zvlášť, a to bez atlasu. Napokon v tejto časti preukázali svoje vedomosti o miestnej krajine bez atlasu. V druhej časti súťažiaci riešili úlohy zamerané na preverenie zručnosti v práci s atlasom, mapou a na orientáciu v teréne s použitím pomôcok a atlasov. V kategórii G - určenej najmladším účastníkom - sa stretlo 15 riešiteľov. Z nich len piati boli úspešní. Tešíme sa, že medzi nimi je i náš Lukáš Nemec. V kategórii F súťažili šiestaci a siedmaci. Radujeme sa z víťazstva Emy Zemánkovej a zemiakovej medaily Jakuba Ulehlu. V kategórii E sme tiež mali svojich zástupcov. Medzi dvanástimi úspešnými riešiteľmi je na treťom mieste Viliam Štrba a na piatej priečke Jakub Dunár. Blahoželáme!  

  • Zúbkove pramene po roku opäť u nás

    Tri desiatky recitátorov sme privítali v našej škole v obvodnom kole súťaže v detskom prednese poézie a prózy Zúbkove pramene, ktoré sú súčasťou Hviezdoslavovho Kubína. Ten oslavuje v tomto roku už svoje sedemdesiate narodeniny. A čím si pripomenúť také významné výročie? Slovom, prácou s textom. Dve poroty veru vôbec nemali jednoduchú úlohu. Tešíme sa, že sa našim žiakom darilo. V I. kategórii sa básňou Václava Šuplatu Líška klamárka predstavila druháčka Gabriela Rischerová. Získala tretie miesto. Rovnako sa po prvý raz na súťaži v prednese zúčastnil tretiak Kryštof Lorenc. Vyrozprával príbeh od Astrid Lindgrenovej Ako Emil vopchal hlavu do polievkovej misy a umiestnil sa na druhej priečke. Piatačka Miriama Gajdárová predniesla báseň Milan Rúfusa Medveď a komár. Získala tretie miesto. V tretej kategórii v prednese poézie patrí druhé miesto s postupom do okresného kola Adamovi Štovkovi za interpretáciu básne Zuzany Martiškovej Pubertiak v zácviku. Postup do okresného kola získala aj Ema Zemánková za prednes prózy O žiarivom dievčati a chlapcovi, ktorý sadil mrkvu od Aničky Valkučákovej. Emme Pafkovej ďakujeme za prácu s textom Rudolfa Slobodu Strýko Rudolf robí bazové víno aj reprezentáciu školy. Postupujúcim držíme palce 22. marca v okresnom kole.

  • Šaliansky Maťko 2024

    Šaliansky Maťko sa na svoju púť vybral už po dvadsiaty deviaty raz. Súťaž v prednese slovenských povestí neobišla ani Malacky. Priaznivci prednesu a príbehov spájajúcich vlastivedu s históriou sa stretli na okresnom kole v piatok 16. februára 2024 v malackom CVČ. V troch kategóriách sa predstavili aj žiaci našej školy. Tretiačka Marína Ivanová predniesla v najmladšej kategórii povesť Ondreja Sliackeho Čo urobili víly s hradom Červený Kameň. Patrí jej prvé miesto. V druhej kategórii vystúpili štvrtáci a piataci. Filipovi Harčárovi sa za prednes povesti Petra Straku Jánošíkov poklad v Rači podarilo získať tretiu priečku. V tretej kategórii sa predstavila siedmačka Ema Zemánková povesťou Petra Vrlíka a Petra Mišáka Plačlivô. Ema obsadila prvé miesto a rovnako ako Marína postupuje do krajského kola. Tešíme sa!  

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola Dr. Jozefa Dérera
    Ul. gen. M. R. Štefánika 7
    901 01 Malacky
  • 034 772 22 81 - riaditeľňa
    034 774 10 43
    034 774 10 44
    034 772 22 87 - školská jedáleň
    0911 818434 - školská špeciálna pedagogička

Fotogaléria