• Šaliansky Maťko 2024

          • Šaliansky Maťko sa na svoju púť vybral už po dvadsiaty deviaty raz. Súťaž v prednese slovenských povestí neobišla ani Malacky. Priaznivci prednesu a príbehov spájajúcich vlastivedu s históriou sa stretli na okresnom kole v piatok 16. februára 2024 v malackom CVČ. V troch kategóriách sa predstavili aj žiaci našej školy. Tretiačka Marína Ivanová predniesla v najmladšej kategórii povesť Ondreja Sliackeho Čo urobili víly s hradom Červený Kameň. Patrí jej prvé miesto. V druhej kategórii vystúpili štvrtáci a piataci. Filipovi Harčárovi sa za prednes povesti Petra Straku Jánošíkov poklad v Rači podarilo získať tretiu priečku. V tretej kategórii sa predstavila siedmačka Ema Zemánková povesťou Petra Vrlíka a Petra Mišáka Plačlivô. Ema obsadila prvé miesto a rovnako ako Marína postupuje do krajského kola. Tešíme sa!  

          • Neviditeľní v Bratislavskom bábkovom divadle

          • Žiaci 1. A a 1. C navštívili v stredu 14. februára 2024 Bratislavské bábkové divadlo, aby sa stretli so zvláštnymi bytosťami. Stali sa bádateľmi, ktorí cestovali priestorom aj časom a stretli sa s lochnesskou príšerou, elfmi, yetim, drakmi a permoníkmi. Deti vnímali zvuky premieňané na hudbu, slová na poéziu. Jednoducho: pustili svoju fantáziu na prechádzku. 

          • Dejepisná olympiáda

          • V pondelok 5. februára sme v našej škole opäť privítali nadšencov histórie na okresnom kole 16. ročníka Dejepisnej olympiády. Žiaci v nej riešia úlohy v troch častiach. Olympiádu tvoria úlohy z príslušného učiva daného ročníka, monotematickej časti, ktorá sa v tomto roku venovala hradom a zámkom na Slovensku. V časti o regionálnej histórii sa žiaci venovali obciam Sološnica, Plavecké Podhradie, Kostolište, Suchohrad, Zohor a mestu Malacky. Príprava na školské a následne okresné kolo nielen olympiády z dejepisu si vyžaduje značnú dávku úsilia i trpezlivosti. Tešíme sa, že v kategórii C sa úspešným riešiteľom na 4. priečke stal deviatak Jakub Dunár. V kategórii D patrí tretie miesto Alexovi Filípkovi a štvrté Hanke Sivákovej. Obaja sú úspešnými riešiteľmi tejto olympiády. Úspešným riešiteľom sa v kategórii E na štvrtej priečke stal Alex Tesarovič. Blahoželáme!   

          • Karneval 2024

          • ...a tak sme sa tešili na spoločný karneval v telocvični. Naše plány na rande s karnevalovou lady prekazili vírusy, a tak deti v stredu 7. februára 2024 zostali v školskom klube detí vo svojich oddeleniach. Zrazu rozkvitli mnohé kvietky, vlády sa chopili králi, navštívila nás líštička, levíča, videli sme nejedného športovca, ba aj železného muža. Atmosféra bola príjemná, zábava vynikajúca, chutili fašiangové šišky. Prvostupniari si zatancovali, zahrali spoločne hry. Vďaka za príjemné popoludnie! 

          • Druháci a prváci v džungli

          • Čože? Naši druháci a deti z I. B boli v džungli. Prostredníctvom fantázie a pohybovo-bábkovej inscenácie Mauglí sa deti vydali v utorok 6. februára 2024 hľadať stopy po nezvestnom chlapcovi. Mnohí sa tak po prvý raz dostali k príbehom Rudyarda Kiplinga. Práve jeho Kniha džunglí sa stala námetom na toto divadelné predstavenie, ktoré vo svojom repertoári ponúka Bratislavské bábkové divadlo na doskách Radošinskeho naivného divadla. Návštevníci divadla zbystrili pozornosť, sústredili sa a vnímali farby, vône, rytmy tropického lesa. Po návrate vznikol nejeden pekný obrázok s medveďom Balúom, slonom, hadom, či panterom.

          • Školské maratónske hry 2024

          • Aj v tomto školskom roku sa uskutočňujú športové súťaže určené pre žiakov a žiačky primárneho vzdelávania z mestských častí Bratislavy a okresov Bratislavského samosprávneho kraja. Na Školských maratónskych hrách 2024 sa môžu zúčastniť žiaci 1. - 4. ročníka prvého stupňa základných škôl. Športová hala Malina sa stala 30. januára 2024 dejiskom zápolenia devätnástich družstiev žiakov nášho okresu. Deti si vyskúšali odhod plnou loptou, štafetový beh, štafetový skok do diaľky z miesta, hod basketbalovou loptou, frekvenčný rebrík, hod na presnosť a formulu. Družstvo A z Dérerky obsadilo deviatu priečku, družstvo B šiestu. Spoločne si užili príjemný športový deň.