• Olympiáda v nemeckom jazyku

          • Olympiáda v nemeckom jazyku sa v tomto školskom roku uskutočňuje po tridsiaty štvrtý raz. Medzi našimi siedmakmi až ôsmakmi sa našli traja odvážlivci, ktorí sa rozhodli v okresnom kole po absolvovaní školského kola porovnať svoje schopnosti so žiakmi z iných škôl. Jakubovi Kožuchovi zo 7. C patrí prvá priečka a postup do krajského kola v kategórii 1A. Úspešným riešiteľom v kategórii 1B sa stal ôsmak Martin Hlaváč. Blahoželáme!

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Olympiáda v anglickom jazyku, predmetová postupová súťaž, sa v tomto školskom roku uskutočňuje po tridsiaty štvrtý raz. Po školskom kole nasledovalo v stredu 17. januára 2024 kolo okresné. Olympiáda má písomnú a ústnu časť. Cieľ písomnej časti spočíva v preverení jazykových kompetencií žiakov: počúvania s porozumením, čítania s porozumením, praktického ovládania jazyka. Ústna časť sa zameriava na samostatný prejav žiakov v zadanej situácii. Teší nás, že sa našim žiakom darilo. Michal Beňa zo 7. B v kategórii 1A obsadil 2. miesto a stal sa úspešným riešiteľom. V kategórii 1B sa na piatom mieste spomedzi trinástich účastníkov umiestnil Adam Šucha z 8. A a stal sa rovnako úspešným riešiteľom. Blahoželáme!  

          • Olympijský odznak všestrannosti aj u nás

          • Olympijský odznak všestrannosti je dobrovoľný národný športový projekt Slovenského olympijského a športového výboru určený pre žiakov II. stupňa. Zameriava sa na podporu všestranného pohybového rozvoja žiakov. Výber disciplín je navrhnutý tak, aby zahŕňal pohybové schopnosti, ktoré tvoria základ športového výkonu. Žiaci siedmeho až deviateho ročníka si aj v tomto školskom roku overili svoje sily v skoku do diaľky z miesta znožmo, v disciplíne ľah – sed za 30s, vo vytrvalostnom člnkovom behu, v hode od 2 kg plnou loptou vpred, vo výdrži v zhybe nadhmatom a člnkovom behu 10x5 metrov. Každému výkonu žiaka sa za uvedené disciplíny sa prideľuje bodové ohodnotenie podľa tabuliek. Dvaja šiestaci získali strieborný odznak, siedmi bronzový. Štyria siedmaci získali strieborné odznaky, trinásti podali výkon zodpovedajúci bronzovému odznaku. Šiesti ôsmaci získali zlatý odznak, dvaja strieborný a piati bronzový. Dvaja deviataci dostali certifikát o zisku zlatého odznaku, šiestim patrí strieborný odznak a desiati podali výkon na úrovni bronzového odznaku.

          • Tvorivé dielničky v 5. B

          • Voňavé predvianočné popoludnie si užili žiaci 5. B v stredu 20. decembra 2023. Triedna pani učiteľka spolu s rodičmi pripravila pre deti tvorivé dielničky. V príjemnej predvianočnej nálade si piataci mohli ozdobiť medovníčky, vytvoriť svietnik, vianočnú ozdobu, pomaškrtiť si či sa odfotografovať vo fotokútiku. Vďaka za príjemný spoločný čas!