• Matematická olympiáda

          • Úlohy Matematickej olympiády riešia žiaci základnej školy už sedemdesiatdva rokov. Po domácom a školskom kole sa v stredu 25. januára 2023 stretli nadšenci matematiky z piateho a deviateho ročníka v okresnom kole. Po vyhodnotení a overení výsledkov sme sa dozvedeli rozuzlenie. Matematickú olympiádu v našom okrese riešilo dvadsaťtri deviatakov. Nesmierne sa tešíme z úspechu Krištofa Peťka, ktorý ziskom 24 bodov zvíťazil v okresnom kole. V rovnakej kategórii Z9 sa úspešnou riešiteľkou stala aj Martina Osuská. Medzi piatakmi sa darilo Michalovi Šprochovi a Andrei Machyniakovej, ktorí sú úspešnými riešiteľmi. Blahoželáme!

          • Šaliansky Maťko

          • V tomto školskom roku sa uskutočňuje dvadsiaty ôsmy ročník súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. Deti sa prostredníctvom povestí oboznamujú s históriou i zemepisom Slovenska. Pridanou hodnotou je práca so slovom a umelecký zážitok z prednesu. V našom okrese táto súťaž dosiahla vek dospelosti. 26. januára 2023 sa v malackom CVČ stretlo 23 recitátorov v troch kategóriách. A naša usilovná príprava sa veru vyplatila. Filip Harčár v I. kategórii obsadil tretie miesto za prednes povesti O čertovej kľuke. V tretej kategórii sa predstavil povesťou Márie Ďuríčkovej Železný Janko Adam Štovka. Patrí mu tretie miesto. Víťazkou medzi štvrtákmi a piatakmi a postup do krajského kola prináleží Emme Pafkovej za prednes povesti Veselý pohon. Vďaka za príjemné predpoludnie.

          • Na stretnutí s folklórom

          • V utorok 24. januára 2023 si deti z I. stupňa užili parádne stretnutie s ľudovou hudbou, piesňou i tancom. Vo svojom programe sa predstavili žiaci Základnej umeleckej školy v Malackách. Tešíme sa zo spestrenia vyučovania i úspechu mnohých našich spolužiakov. V stredu 25. januára 2023 do kina na rovnaké predstavenie zájdu žiaci 5. - 8. ročníka.