• 5. A na výlete v slovenskom Ríme

          • Žiaci 5. A navštívili v pondelok 12. júna 2023 centrum mesta Trnava. Nahliadli aj do kostnice, ktorá je najstaršou sakrálnou stavbou v meste a zároveň raritou nielen na Slovensku, ale i v strednej Európe. Zvyšky tohto románskeho karnera, ktorý bol postavený okolo roku 1240, objavili archeológovia v roku 2008. Piataci mali možnosť vojsť do priestorov historickej väznice, kde videli skromné príbytky strážcu a kata. Počas celej prehliadky im pani sprievodkyňa poskytla pútavý výklad a žiaci aktívne odpovedali na jej otázky. Okrem prehliadky sa žiaci zabavili aj v Trnavskom lanáči. Po celý deň deti sprevádzalo krásne počasie, vďaka čomu si naši piataci mohli užiť výlet naplno. 

          • 1. A, B v bratislavskej ZOO

          • Naši prváci sa vo štvrtok 8. júna 2023 so svojimi pani učiteľkami a pani vychovávateľkami vybrali do Bratislavy. Spoločne si prezreli zoologickú záhradu. Aj napriek nie práve priaznivému počasiu si užili príjemné predpoludnie.  

          • Za históriou do Podolia aj Čachtíc

          • V stredu 7. júna 2023 sa žiaci 8. C vybrali do Podolia, kde navštívili Park miniatúr. Na jednom mieste ôsmaci videli viac ako 80 modelov slovenských hradov, zámkov, kostolíkov, chát aj rozhľadní. Potom sa vybrali na jeden skutočný hrad - ten, ktorý sa vypína nad obcou Čachtice a nad okolím bdie už od 13. storočia. Zaujímavé stretnutie s históriou. 

          • 6. C a 7. B v Lešnej

          • Žiaci šiesteho a siedmeho ročníka sa v utorok 6. júna 2023 vybrali do Zlína, aby navštívili zoologickú záhradu aj zámok. v Lešnej sa im veľmi páčil zámok aj priľahlý park so vzácnymi rastlinami, starými stromami, tešili sa pohľadmi na rôznorodé zvieratá zo všetkých svetadielov.

          • Piataci v keramickej dielni

          • Žiaci 5. C triedy sa vybrali v stredu 7. júna 2023 na druhú stranu Malých Karpát, aby v Pezinku navštívili keramickú dielňu. Dozvedeli sa o výrobe majoliky od spracovania hliny, cez jej formovanie a točenie na kruhu, glazovanie až po maľovanie. Deti veľmi zaujala výroba keramiky s bielou glazúrou a jemnou maľovkou.

          • Na návšteve Macochy

          • Šiastaci a siedmaci v utorok 6. júna 2023 navštívili Moravský kras. Nadýchali sa čerstvého vzduchu, vnímali mnohoraké odtiene zelenej farby - a pozreli sa až na samotné dno Macochy, priepasti hlbokej 138,5 metrov. Ide o najväčšiu priepasť svojho druhu nielen v Českej republike, ale aj v strednej Európe. Zároveň je súčasťou najdlhšieho jaskynného systému v Čechách. Návšteva jaskyne je vždy zážitkom a v tomto prípade znásobená aj plavbou po riečke Punkve hlboko v útrobách zeme. 

          • Štvrtáci v Miloticiach

          • Zámok Milotice - nazývaný aj perlou juhovýchodnej Moravy - je od Malaciek čo by kameňom dohodil. Ponúka úžasné stretnutie s históriou, prírodou v anglickom parku, prechádzku barokovou i úžitkovou záhradou, návštevu skleníka, stretnutie so sokoliarmi, ba i hry v zámockej koniarni. Naši štvrtáci zo 4. B a 4. C si užili fantastický výletový deň 6. jún 2023 aj s kostýmovou prehliadkou zámku, počas ktorej sa dozvedeli o živote šľachty v minulosti.  

          • Vyhodnotenie ŠHMM

          • V utorok 6. júna 2023 sa uskutočnilo vyhodnotenie 52. ročníka Športových hier malackej mládeže. Súťažilo sa v ôsmich disciplínach. V atletike dievčatá i chlapci - prváci a druháci - získali zhodne druhú priečku. Tretiakom a štvrtákom, futbalistom, patrí tretie miesto. V rovnakej vekovej kategórii dievčatá odohrali zápasy vo vybíjanej a podarilo sa im obsadiť druhé miesto. Basketbalistkám, žiačkam 5. - 7. ročníka,  patrí štvrtá priečka. Florbalisti získali druhé miesto. Rovnakú priečku získali naši ôsmaci a deviataci v hádzanej a najstarším dievčatám vo volejbale sa podarilo získať druhé miesto. Putovný pohár primátora mesta síce nepríde do našej školy, no ziskom 16 bodov nám patrí druhé miesto. Od toho prvého nás delí len bod. Tešíme sa však príjemne prežitému začiatku mesiaca jún. 

          • Piataci na turistickom chodníku

          • Žiaci 5. B triedy sa aj napriek obavám z upršaného počasia vybrali v pondelok 5. júna 2023 na potulky. Vlakom cestovali na Železnú studničku, odtiaľ sa vybrali lesom na Kamzík. Spoločne prežili príjemný deň v prírode a pokochali sa výhľadmi na naše hlavné mesto prikryté oblakmi.

          • Piataci v Starej ľudovej škole

          • Žiaci 5. A navštívili 2. júna 2023 Starú ľudovú školu v Plaveckom Štvrtku. Vyskúšali si, aké je to sedieť v laviciach ako kedysi, dozvedeli sa, ako ľudia v minulosti žili a ako sa chodilo do školy. Písali husím brkom i griflíkom, ba dokonca kľačali na polienku. V remeselnej dielničke si mohli obzrieť krosná i kolovrátok. Tkali na malých krosienkach, vyskúšali mokré plstenie s ovčou vlnou a vyšívanie. Zaujímavé predpoludnie! 

          • Aj filatelisti na olympiáde

          • Počas prvých štyroch júnových dní sa v Bratislave uskutočnila Národná filatelistická výstava s medzinárodnou účasťou Bratislavafila 2023. V rámci nej sa stretli mladí nadšenci poštových známok, obálok, pohľadníc a iných poštových cenín na Filatelistickej olympiáde. Členovia nášho filatelistického krúžku si pripravili exponáty, ktoré boli prezentované na olympiáde, odpovedali na otázky o histórii pošty i známok. V programe od piatka 2. júna do nedele 4. júna sa našiel čas aj na spoznávanie Bratislavy z vláčika či návštevu filatelistickej výstavy. Tešíme sa úspechu našich mladých filatelistov: v kategórii A získala 2. miesto Sarah Wachsmannová, 3. miesto patrí Alexovi Filípkovi. 

          • Deň detskej radosti

          • Aj v tomto roku sme si pripravili kreatívne výtvarné aktivity a počas Dňa detskej radosti v Zámockom parku dňa 3. júna 2023 sme privítali veľa detí v našom stánku. Pani učiteľky a pani vychovávateľky z našej školy pomohli deťom vytvoriť artistky s farebnými sukňami, papierové bubienky s korálkami, pohľadnice či koníky i šašov s farebnými vlasmi. Spoločne sme prežili slnečnú sobotu s mnohými príjemnými stretnutiami. 

          • Naše dievčatá pocestujú do Šamorína

          • V posledný májový deň sa družstvo našich dievčat vybralo na krajské kolo v atletike. Bežali trať na 60 metrov, na 800 metrov, skákali do diaľky aj do výšky, vrhali guľou, hádzali vortexom, bežali štafetu 4 x 60 metrov. Naše dievčatá podali vynikajúce výkony a ziskom 474 bodov zvíťazili. Tešíme sa, že aj v tomto roku budeme mať zastúpenie na celoslovenskom finále v Šamoríne.   

          • Na stretnutí s Nebojsom

          • Tri desiatky detí z 5. A a 6. C zavŕšili 1. jún spoločnou návštevou úžasného divadelného predstavenia Nebojsa v bratislavskom Slovenskom národnom divadle. V predstavení sa snúbili viaceré rozprávky. Deti vnímali pekné hovorené slovo, mali možnosť vidieť nádherné bábky, kostýmy, vypočuť si zaujímavé piesne, ba opäť zvíťazilo dobro a láska.  Vďaka za nádherný umelecký zážitok!

          • Športové hry malackej mládeže

          • 1. jún 2023 prežili deti našej školy športovo, hrou či povzbudzovaním tímov školy v zápoleniach na ihriskách malackých škôl. Žiaci 4. B sa spolu s pani učiteľkou stali zdravotnou službou. Našťastie poskytovanie prvej pomoci len trénovali. Do areálu Dérerky zavítali žiaci a pedagógovia z iných škôl. Na našom ihrisku sa stretli futbalisti, žiaci 3. a 4. ročníka, a hádzanári, žiaci 8. a 9. ročníka. Naši žiaci súťažili aj v atletike, odohrali zápasy vo vybíjanej, volejbale, florbale i basketbale. Vyhlásenie výsledkov 52. ročníka Športových hier malackej mládeže sa uskutoční v utorok 6. júna 2023.

          • Super DISKOGRILOVAČKA

          • Posledné májové popoludnie si deti v ŠKD užili veľa zábavy. Najskôr medzi nás zavítal klaun Slížo so svojím červeným kufrom. Ukázal zopár žonglérskych kúskov, obdaril deti zvieratkami z balónikov. A potom sa rozprúdila tanečná zábava, na grile sa opekali špekáčiky, nalievala sa malinovka, nad ihriskom poletovali bubliny z bublifuka. Deti si mohli vyskúšať svoju zdatnosť v skákaní v mechu, zručnosť v hádzaní šípok a kruhov na terč či stavaní veže. Odmenení boli neúnavní tanečníci. Vďaka za úžasné pohodičkové popoludnie pani vychovávateľkám a pani učiteľkám. Rovnako úprimne ďakujeme rodičom za podporu nášho podujatia.

          • Piataci a siedmaci to skúsili cez vesmír

          • Žiaci 5. B a 7. B sa vybrali v utorok 31. mája 2023 do Bratislavy, aby sa dozvedeli viac o vesmíre a jeho objavovaní. Výstava COSMOS DISCOVERY priblížila našim piatakom a siedmakom históriu pilotovaných letov do vesmíru od ich počiatkov po súčasné misie. Expozícia vznikla v spolupráci s americkou NASA. Obsahuje mnoho exponátov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet. Zaujímavé predpoludnie.