• 9. C na Železnej studienke

          • Žiaci 9. C v piatok 7. júna 2024 vymenili školské lavice za pobyt v prírode. Nasadli do vlaku a vyrazili na Železnú studienku. Prešli sa v lesoparku, porozprávali sa, rozložili oheň, opiekli si špekáčiky. Príjemný záver týždňa. 

          • Piataci a šiestaci na potulkách v neďalekom Rakúsku

          • Štvrtok 6. júna 2024 bol krásny slnečný deň priam ako stvorený na výlet do čarovného rakúskeho zámku Schloss Hof. Tohto výletu sa zúčastnili žiaci 5. A, 5. B, 5. C, 6. B a 6. C. Po príchode do zámku bola naplánovaná prehliadka statku a barokovej záhrady, kde výletníkom milú spoločnosť robili všade pobehujúce sysle. Počas prehliadky zámku piataci a šiestaci upreli pohľad domov - za rieku Moravu - na Devínsku Kobylu. Všetci sa tešili aj na sladkú bodku. Teda na čokoládovňu v Kittsee. Deti videli výrobu najrôznejších čokoládových maškŕt, ktoré vyrába rodina Hauswirthovcov už tretiu generáciu. V malebnom obchodíku ich mohli ochutnať a aj zakúpiť. S novými zážitkami a plnými taškami čokoládových dobrôt sa všetci bezpečne vrátili domov. 

          • Šiestaci za spoločnými zážitkami

          • Žiaci 6. C si v tomto týždni užili príjemné spoločné chvíle. V pondelok 3. júna 2024 navštívili Laser arénu v Bratislave, v piatok sa odviezli do Lednice. Navštívili zámok, obdivovali skleník s tropickými a subtropickými rastlinami, prešli sa parkom, odviezli sa loďkou, vystúpili na vyhliadku...   

          • Štvrtáci na dopravnom ihrisku

          • Všetky tri štvrté triedy sa vymenili v piatok 7. júna 2024 na dopravnom ihrisku, ktoré našlo svoje zázemie v areáli Základnej školy na Štúrovej ulici. Mestská polícia Malacky sa venuje v rámci svojho preventívneho programu aj dopravnej výchove a naši žiaci dostali možnosť zopakovať si teoretické poznatky aj si nacvičiť niektoré situácie na cestách či chodníkoch. 

          • Super DISKOGRILOVAČKA

          • A po roku sme opäť zažili príjemné popoludnie na vyzdobenom školskom dvore. Súčasťou nášho Týždňa detskej radosti sa znovu stala diskogrilovačka vo štvrtok 6. júna 2024. Na jej začiatku sa nám predstavili tanečníci zo SALTATRIX ACADEMY. Spolu s nimi sme sa všetci naučili zopár tanečných krokov a vzápätí sme si ich vyskúšali na pieseň Mira Jaroša. A potom si každý mohol vybrať podľa svojej vôle. Šikovní deviataci sa stali animátormi na stanovištiach, kde deti skákali vo vreciach, hádzali na terč, nosili loptičky. Maľovalo sa na tvár, tancovalo sa, pri stánku s občerstvením bolo možné zahnať smäd i hlad. Jednoducho - úžasná párty! Vďaka všetkým, ktorí sa podieľali na príprave diskogrilovačky, za príjemné popoludnie. 

          • Na ceste okolo sveta v Zlíne

          • Zoologická záhrada v Zlíne patrí k najnavštevovanejším miestam na Morave. V jej areáli sa v utorok 4. júna 2024 naši siedmaci a ôsmaci dostali do Afriky, Austrálie, Ázie i Ameriky, vidieť mohli 222 druhov zvierat. Zaujímavé opakovanie geografie a biológie.

          • Tretiaci a štvrtáci v Lednici

          • Výlet len kúsok za rieku Moravu do Lednice určite patrí k nezabudnuteľným. Naši žiaci z 3. A a 4. C sa v stredu 5. júna 2024 pozreli na to, ako žili šľachtici v minulosti. Previezli sa loďkou meandrami starej Dyje, aby sa na okolitú krajinu pozreli z rozhľadne Minaret. Páčil sa im aj priľahlý park. Príjemný deň.

          • Prváci v Abelande

          • Deti z I. A a I. C sa v stredu 5. júna 2024 vybrali na výletík. Necestovali ďaleko, no zážitky boli mnohé a veľmi príjemné. V Abelande prešli náučným chodníkom, zastrieľali si na terč šípmi z luku, pracovali s chlebovým cestíčkom, videli viaceré domáce zvieratá, spoločne sa pohrali. Vďaka za príjemný deň! 

          • Štvrtáci na Smolenickom zámku a na Katarínke

          • Žiaci 4. A a 4. B nasadli v utorok 4. júna 2024 do autobusu a vybrali sa na druhú strenu Malých Karpát. Navštívili najmladší slovenský zámok, ktorý sa do svojej súčasnej podoby začal meniť na prelome 19. a 20. storočia. Štvrtáci si pamiatku poobzerali, ba vystúpili na vežu, aby sa pokochali výhľadom. Zaujímavé bolo i stretnutie s dávnou históriou medzi múrmi starobylého Kostola a Kláštora sv. Kataríny Alexandrijskej, ktorý bol založený v roku 1618 na mieste prastarej gotickej kaplnky s cintorínom ukrytej v malokarpatských lesoch. Podľa legendy sa tu zjavovala svätá Katarína grófovi a pustovníkovi Jánovi Apponyimu. Neskôr na toto miesto prichádzali pútnici. Dnes sa mnohí usilujú o záchranu tohto miesta.

          • Športové hry malackej mládeže 2024

          • V piatok 31. mája 2024 sa aj v našej škole uskutočnil 53. ročník Športových hier malackej mládeže. Žiaci malackých základných škôl a gymnázia súťažili v ôsmich disciplínach. Chlapci aj dievčatá 1. - 2. ročníka obsadili v atletike zhodne 2. priečku. Rovnako sa umiestnili žiaci 3. - 4. ročníka: chlapci vo futbale, dievčatá vo vybíjanej. Basketbalistkám, žiačkam 5. - 7. ročníka, zostala zemiaková medaila, florbalisti v rovnakej vekovej kategórii obsadili tretie miesto. Hádzanári, chlapci 8. - 9. ročníka, získali druhé miesto. Strieborné medaily patria aj volejbalistkám, žiačkam 8. - 9. ročníka. Tešíme sa, že sme na slávnostnom vyhlásení výsledkov v utorok 4. júna 2024 po dvadsiatich troch rokoch prevzali z rúk primátora mesta Putovný pohár primátora mesta Malacky. So ziskom sedemnástich bodov nám v tomto roku patrí prvá priečka. Je dôležité zúčastniť sa, aby sme mohli vyhrať. Ďakujeme všetkým, ktorí reprezentovali Dérerku a prispeli k víťazstvu.  

          • Deň detskej radosti s našou účasťou

          • Po tretí raz sme aj my pripravili aktivity, ktoré sa stali súčasťou Dňa detskej radosti v malackom Zámockom parku v sobotu 1. júna 2024. Pod naším stánkom sme opäť ponúkli výtvarné tvorenie. A veru - bolo u nás živo po celý čas. Pani učiteľky a pani vychovávateľky s deťmi vytvorili papierového papagája, čarovali s lepidlom, soľou a farbami, vytvárali lapače slnečných lúčov z lepidla a úžasne nafarbených cestovín, mladí návštevníci si mohli odniesť pestrofarebné vlastnoručne vyrobené náramky. Príjemne strávená sobota!

          • Deviataci v poľskom Krakove a v Osvienčime

          • Žiaci 9. ročníka navštívili v závere mája Poľsko. U našich severných susedov obdivovali Krakov, potúlali sa jeho historickým centrom. Počas druhého dňa sa zaoberali témou novodobých dejín. Po hodinách dejepisu zaoberajúcich sa II. svetovou vojnou či po uskutočnenej besede o holokauste zašli naši deviataci na autentické miesto koncentračného tábora v Osvienčime a navštívili aj Auschwitz-Birkenau.  

          • Siedmaci a ôsmaci v Tatrách

          • Tri dni strávili žiaci 7. C a 8. B v prekrásnom vysokohorskom prostredí. Vo Veľkom Slavkove si zašportovali, v starosmokoveckej Tricklandii prostredníctvom trick-artu a optických ilúzií zažili jedinečné putovanie po Slovensku. Obišli Štrbské pleso, obdivovali Vodopády Studeného potoka, užili si priam pohľadnicové pohľady na tatranské končiare. Vydarené májové dni!