• Stretnutie s volejbalom

          • Volejbal má v našom meste dlhoročnú tradíciu. Aj na ňu chce nadviazať klub, ktorý je na začiatku svojej cesty. Vzniká Volley team Záhorie. Myšlienku Petra a Matúša Kalných prišli podporiť odchovanci malackého volejbalu. Túto obľúbenú loptovú kolektívnu hru v našej telocvični žiakom 3. - 6. ročníka prezentoval Peter Michalovič, hráč s trojnásobným titulom volejbalista roka, Peter Ondrovič, reprezentant SR, a Katarína Pazúriková, naša deviatačka a zároveň reprezentantka SR v kategórii U17. Na záver stretnutia pod vysokou sieťou mali aj nádejní volejbalisti možnosť si pinknúť so skúsenými hráčmi. Vďaka za príjemné stretnutie!

          • Na návšteve v knižnici

          • Pán Mrkvička sa v stredu 11. mája 2022 stretol s našimi deťmi z 2. A a 2. B triedy v Literárnej kuchyni knižnice MCK. Tibor Hujdič alias pán Mrkvička priniesol druhákom dobrú náladu aj zopár tipov na zaujímavé čítanie. Medzi chichotom deti vyslovovali predpoklad o pokračovaní príbehu aj sa ho pomocou svojej fantázie usilovali modelovať. Inšpiratívne stretnutie, vďaka zaň.

          • Naši žiaci na Čokoládovej tretre

          • Po šiesty raz sa na Slovensku uskutočňuje športové podujatie Čokoládová tretra, bežecké preteky pre deti do 11 rokov. V utorok 10. mája 2022 sa na bratislavskej Mladej garde stretlo viac ako 500 detí. Medzi nimi aj našich osem žiakov. Deti sa potešili stretnutiu s Jánom Volkom, užili si príjemný slnečný deň a bojovali odušu.

          • Beh oslobodenia

          • Obuť si tenisky a ísť si zabehnúť. Napríklad v sobotu 7. mája 2022 do Zámockého parku. Na futbalovom štadióne sa už po päťdesiaty raz uskutočnil Beh oslobodenia, ktorého súčasťou bol aj 16. ročník Pohára CVČ či v tomto roku aj Bežecká pošta. Najskôr to vyzeralo, že počasie prekazí športové zážitky. No viac ako 200 účastníkov v trinástich kategóriách prežilo príjemné predpoludnie v kulisách zelene parku. Tešíme sa, že sa nedali odradiť ani naši žiaci a našli si cestu na bežecký ovál. Na stupne víťazov sa postavil v kategórii žiakov 5. - 7. ročníka Šimon Nehyba, ktorý dobehol druhý. Prvú priečku medzi ôsmakmi a deviatakmi obsadil Adam Boškovič. V rovnakej kategórii medzi dievčatami dobehla Sára Trimaiová na piatom mieste. Víťazmi sú však všetci, ktorí prekonali sami seba a vybehli na trať. Ďakujeme aj dievčatám 8. a 9. ročníka, ktoré podujatie podporili ako zapisovateľky.

          • Školský pohár v malom futbale

          • V piatok 6. mája 2022 sa na futbalovom ihrisku v Jakubove uskutočnilo okresné kolo Školského pohára v malom futbale. Do okresného kola sa dostali štyri víťazné družstvá z obvodných kôl. Naši chlapci podali zodpovedný výkon a zaslúžene skončili na druhom mieste. 

          • Na návšteve u hasičov

          • V piatok 6. mája 2022 sa uskutočnil na stanici Hasičského a záchranného zboru v Malackách deň otvorených dverí pri príležitosti sviatku sv. Floriána. Aj naši žiaci z I. stupňa mohli vidieť využívanú techniku, ba sa jej aj dotknúť. Deti videli aj ukážku práce služobných psov z výcvikového strediska Malé Leváre. Zblízka sa pozreli na činnosť hasičov pri dopravnej nehode s vyslobodzovaním zranenej osoby. Ďakujeme za príjemné predpoludnie!

          • Naše anglické hviezdičky

          • 5. mája 2022 sa naši šikovní žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku pod názvom ENGLISH STAR. Súťaže sa zúčastnilo 43 žiakov 3. až 8. ročníka. Všetci chceli doslova "zahviezdiť". Ich úlohou bolo vypracovať súťažný test v danom ročníku za 45 minút. Test pozostával z rôznych farebných úloh a zadaní, ktoré síce vyzerali jednoducho, no časový limit nepustil a každý súťažiaci vydal zo seba maximum. Veľmi sa už tešíme na vyhodnotenie, pretože môžeme vyhrať lákavé vecné ceny. Aj keď konkurencia žiakov základných škôl z celého Slovenska je veľká, my si veríme. Ďakujeme za krásnu účasť a držíme palce všetkým našim súťažiacim. O výsledkoch vás budeme čoskoro informovať.  

          • MIDICOOL volejbal

          • V stredu 4. mája 2022 sme v našej škole privítali dievčatá z dvoch pezinských základných škôl, a to zo ZŠ Na Bielenisku a ZŠ na Fándlyho ulici, aj zo ZŠ na Záhoráckej ulici. Odohralo sa základné kolo MIDICOOL volejbalu dievčat. Potešili sme sa príjemnému športovému predpoludniu so štvorkovým volejbalom aj tretej priečke. 

          • Na Bratislavských metamorfózach

          • V stredu 4. mája 2022 sa v Bratislave uskutočnilo krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy - Bratislavské metamorfózy. V II. kategórii sa predstavila aj žiačka našej školy, piatačka Ema Zemánková. Postup do krajského kola v prednese prózy predstavuje veľký úspech aj jedinečnú skúsenosť. 

          • Tiché správy Zeme

          • Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici pripravili pre deti a mládež do 15 rokov kreatívny projekt Tiché správy Zeme. Veľmi sa tešíme, že jednou zo šiestich vybraných výtvarných prác vystavených v banskoštiavnickej výstavnej sále Pod klenbami bude aj dielo žiačok našej školy, Anety Ftáčnikovej a Simony Pavlíkovej. Cieľom projektu bolo podnietiť deti, aby sa stíšili a intenzívnejšie, všetkými zmyslami, vnímali prírodu okolo seba. Svoju pozornosť venovali odkazom stromov, lúk, parkov, trávnikov, záhonov a preniesli reflexiu toho, čo vidia, cítia či počujú do výtvarného diela. 

          • Príjemné správy aj z krajských kôl olympiád

          • Na sklonku marca sa uskutočnilo krajské kolo Matematickej olympiády v kategórii Z9. Možnosť riešiť jej úlohy dostala aj Hanka Havlíková, žiačka našej školy. Tešíme sa z jej úspechu, veď Hanka dosiahla piaty najvyšší počet bodov. 21. apríla 2022 sa stretli v krajskom kole účastníci Fyzikálnej olympiády kategórie E. Vo výsledkovej listine medzi úspešnými riešiteľmi je i Sabina Kubíncová, žiačka 9. B triedy. 28. apríla 2022 sa v krajskom kole zišli zasa nadšenci chémie. Medzi štyridsiatimi piatimi účastníkmi sa naše žiačky Sabina Kubíncová a Natália Parnicová nestratili. Stali sa úspešnými riešiteľkami. Srdečne blahoželáme!  

          • Zlato z vybíjanej mladších žiačok

          • V piatok 29. apríla 2022 sa uskutočnilo okresné kolo vo vybíjanej mladších žiačok. Skupina A odohrala svoje zápasy v ŠH Malina, skupinu B hostila naša škola. Vzájomné zápasy odohrali v skupine B okrem nás družstvá zo SŠ sv. F. Assiského, ZŠ v Záhorskej Vsi a ZŠ v Závode. Dievčatá sa potešili víťazstvu v skupine a vybrali sa do ŠH Malina na finálový zápas. Radujeme sa víťazstvu v okresnom kole aj postupu do krajského kola!

          • Slovensko, krajina v srdci Európy

          • V piatok 29. apríla 2022 nám boli oznámené výsledky 13. ročníka celoslovenskej výtvarnej súťaže s medzinárodnou účasťou Slovensko, krajina v srdci Európy. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy výskumu a športu Slovenskej republiky, organizátorom Stredná umelecká škola scénického výtvarníctva v Bratislave. Motto tohto ročníka Každý deň stretnúť človeka bolo venované medziľudským vzťahom počas pandémie. S veľkým potešením sme prijali správu, že vo vekovej kategórii 2A  1. miesto patrí Tamare Šimkovej, žiačke 9. C triedy. Vernisáž výstavy sa uskutoční v októbri. Srdečne blahoželáme!

          • Volejbalisti víťazne v Studienke

          • MIDI COOL VOLLEY má síce svoje pravidlá, no predstavuje prípravu na klasický volejbal. Táto hra sa opäť vrátila aj pod našu vysokú sieť a naši chlapci sa vo štvrtok 28. apríla 2022 vybrali zmerať svoje sily s rovesníkmi do Studienky. Veľmi nás teší ich víťazstvo a postup do ďalšieho kola. 

          • Olympijský odznak všestrannosti

          • V tomto školskom roku sme sa zapojili do súťaže, ktorá nabáda deti k pohybu. Nesie sa v duchu slov rýchlejšie, vyššie, silnejšie, spoločne. Štyria jednotlivci aj družstvo chlapcov a dievčat sa 28. apríla 2022 vybrali do atletickej haly Elán, aby v krajskom kole plnili disciplíny Olympijského odznaku všestrannosti. Na súťaži sa zúčastnilo 17 škôl a dovedna 94 žiakov. V kategórii žiakov bolo 22 súťažiacich, v kategórii žiačok 24 súťažiacich a v súťaži družstiev malo zastúpenie 12 škôl. Piate miesto patrí našej škole. Tešíme sa!

          • Turnaj v bleskovom šachu

          • 28. apríla 2022 si naši deviati šachisti zmerali sily v turnaji v bleskovom šachu. Víťazom sa stal ôsmak Krištof Peťko so ziskom siedmich bodov, o bod menej získal Dušan Dong Quy, žiak 7. B triedy, tretia priečka patrí Alexovi Filípkovi. Blahoželáme!

          • Do Skalice za tradíciami

          • Žiaci 3. A a 4. C sa vybrali vo štvrtok 21. apríla 2022 na exkurziu do Skalice. Deti sa oboznámili s prácou ovocinára v sade i s tým, čo všetko sa dá z ovocia vyrobiť. Navštívili výrobňu trdelníkov u Havlíkovcov, kde sa zasa dozvedeli o trdelníku, koláči s dierkou uprostred, čo sa pečie natočený na trdle nad otvoreným ohňom. Fantastický jarný deň!

          • Víťazne v stolnom tenise

          • Vo štvrtok 21. apríla 2022 sa v malackej stolnotenisovej hale uskutočnilo okresné kolo súťaže v stolnom tenise. Dérerku reprezentovalo aj družstvo dievčat, aj družstvo chlapcov. Dievčatá v zložení Petra Pavleová, Janka Ničová, Simona Poláková, Ema Vajdová vybojovali za zeleným stolom striebornú medailu. Družstvo chlapcov v zložení Frederik Diviak, Daniel Švarc, Alex Pollák, Samuel Bednárik si najlepšie vedeli poradiť s celuloidovou loptičkou a stali sa víťazmi. Chlapcom budeme držať palce v krajskom kole!

          • V Biologickej olympiáde úspešne

          • Vo štvrtok 21. apríla 2022 sa v malackom CVČ uskutočnilo okresné kolo 56. ročníka Biologickej olympiády. V kategórii D sa na tento deň pripravovali aj naše dve siedmačky. V prakticko-teoretickej časti úlohy riešilo osem žiakov okresu Malacky. Veľmi sa tešíme bronzovej priečke Idy Pullmanovej a prvenstvu Viktórie Pavlík Novolskej.  

          • Na stretnutí so spisovateľkou

          • Stretnutie s autorom knihy je vždy neobyčajné. Žiaci 4. B triedy sa v stredu 20. apríla 2022 vybrali do knižnice MCK na také stretnutie. Andrea Kellö Žačoková predstavila štvrtákom knihu o našej krajine. V SLOVENSKOpédii deti nájdu odpovede na mnohé otázky, prípadne si doplnia vedomosti z hodín vlastivedy. Deti i dospelých určite bude zaujímať, ktoré zvieratá sú naši rekordéri, aké národné parky a chránené krajinné územia sa u nás nachádzajú, ktoré dokumenty ovplyvnili vývoj našich dejín, ktoré stavby sú unikátne, aké tradície či nárečia máme... Vďaka za príjemné predpoludnie s knižkou!