• Veselo na I. stupni

          • Súčasná situácia nám ani v tomto roku nedovolila usporiadať spoločné tradičné karnevalové veselie v našej škole. Deti sa však tešili aj v jednotlivých triedach a oddeleniach ŠKD. Postupne sa teda deti radovali zo spoločnej zábavy, súťaží, tanca. V III. C sa v karnevalových maskách uskutočnilo aj triedne kolo Zúbkových prameňov, súťaže v detskom prednese poézie a prózy. 

          • Geografická olympiáda

          • 17.02.2022 sa uskutočnilo okresné kolo 50. ročníka Geografickej olympiády. On-line formy sa zúčastnili aj žiaci našej  školy, ktorí si zmerali sily so svojimi spolužiakmi a postúpili zo školského kola. Tešíme sa, že sa našich osem zástupcov medzi rovesníkmi z celého okresu nestratili a stali sa úspešnými riešiteľmi. Medzi piatakmi sú úspešnými riešiteľmi Ema Zemánková, Jakub Kožuch a Lukáš Noris. V kategórii F riešili úlohy žiaci 6. a 7. ročníka. Medzi úspešnými riešiteľmi je na 4. mieste Lucia Smreková, úspešnými riešiteľmi sú aj Emma Klimešová a Jakub Mok. V kategórii E sa podarilo zadania úspešne vyriešiť deviatakom Natálii Parnicovej a Sebastiánovi Šimonovi. Srdečne blahoželáme!  

          • O našich olympionikoch

          • Predmetové olympiády sa v tomto roku uskutočňujú on-line formou. Teší nás účasť našich žiakov aj ich úspechy. 13.01.2022 sa v okresnom kole stretli priaznivci anglického jazyka. V kategórii 1B Olympiády v anglickom jazyku sa úspešnou riešiteľkou stala Natália Ružová. Okresné kolo Matematickej  olympiády sa uskutočnilo pre piatakov a deviatakov 26.01.2022. Strieborná priečka medzi deviatakmi patrí Hanke Havlíkovej. Osemnásť bodov, čo bol zároveň aj maximálny možný počet bodov, získal piatak Kristián Havlík. Lukáš Noris a Marek Bušík sa v rovnakej vekovej kategórii stali úspešnými riešiteľmi. 09.02.2022 vypracúvali úlohy nadšenci dejepisu. V kategórii C sa tešíme z postupu do krajského kola deviatačky Natálie Parnicovej a tretej priečke Sabiny Kubíncovej. Medzi ôsmakmi sa úspešnými riešiteľmi stali Krištof Peťko a Timotej Farkaš. 10.02.2022 sa uskutočnilo okresné kolo 56. ročníka Biologickej olympiády. Do krajského kola postupuje Krištof Peťko, Sabína Kubíncová obsadila bronzovú priečku a stala sa úspešnou riešiteľkou. 11.02.2022 sme mali svoje želiezko v ohni na krajskom kole Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Tereza Falátová sa stala v kategórii C úspešnou riešiteľkou. Všetkým srdečne blahoželáme!

          • Deviataci pred dôležitým rozhodnutím

          • Aj našim deviatakom sa kráti čas rozhodovania o ich budúcej forme štúdia. S triedami 9. A a 9. C sme vo štvrtok 3. februára 2022 využili možnosť a dozvedeli sme sa o fungovaní duálneho vzdelávania formou on-line exkurzie. Slovenská asociácia moderného obchodu prostredníctvom programu Poď študovať obchod predstavila možnosti  štúdia aj uplatnenia sa práve v oblasti obchodu. 

            Informácia pre rodičov: EduPage umožňuje zákonnému zástupcovi žiaka podať prihlášku na strednú školu elektronicky. Pre rodičov, ktorí k prihlasovaniu potrebujú bližšie inštrukcie, je pripravený podrobný návod: https://help.edupage.org/sk/u646

          • Mikulášska radosť

          • ...a mysleli sme si, že nepríde, no predsa len na nás nezabudol a navštívil nás sv. Mikuláš - potajme i s družinou. V pondelok 6. decembra sa deti z I. stupňa potešili sladkým maškrtám v okne aj priamo od Mikuláša. Veselé bolo aj stretnutie s milými anjelikmi a roztopašnými čertíkmi. Triedami zneli básničky i pesničky - jednoducho: príjemné predpoludnie. 

          • Tretiaci a štvrtáci na návšteve v minulosti

          • Žiakom tretieho a štvrtého ročníka sa v týchto dňoch podarilo preniesť sa v čase. V Múzeu Michala Tillnera dostali možnosť dozvedieť sa, ako vyzeral život ľudí v dávnej i nedávnej minulosti. Prešli sa expozíciou zachytávajúcou čriepky zo života našich predkov.  Porovnávali, čím sa bežný deň v minulosti oproti tomu nášmu odlišoval, čím bol podobný. Takéto stretnutie s minulosťou sa všetkým páčilo. Vďaka zaň!

          • O slnečnej sústave u štvrtákov

          • Planetárna sústava hviezdy Slnko, do ktorej patrí aj Zem, je pre našich štvrtákov skutočne atraktívna téma. Tradične býva jej zavŕšením výtvarné stvárnenie slnečnej sústavy či súhvezdí našej galaxie spolu s prezentáciou projektu. Aj v tomto roku sa všetci tešili zo spoločnej práce. Veď sa presvedčte!  

          • Opäť KOMPARO u nás

          • 11.11.2021 dostali naši deviataci šancu overiť si svoje schopnosti, vedomosti prostredníctvom testovania žiakov 9. ročníka KOMPARO. Počas dopoludnia sa žiaci venovali najskôr riešeniu úloh z matematiky, potom zo slovenského jazyka a literatúry. Skúsenosť z dnešného dňa deviataci určite zúročia na skúškach, ktoré ich v tomto školskom roku čakajú v súvislosti s výberom ďalšej formy štúdia. Všetkým držíme palce, aby sa ich predstavy premenili na skutočnosť.  

          • V Literárnej kuchyni MCK

          • Zaujímavá kniha vždy poteší. A istotne poteší i stretnutie s autorkou detskej knižky. Žiaci 3. C sa v stredu 10. novembra 2021 vybrali do Literárnej kuchyne knižnice MCK, aby sa zoznámili s Kristínou Mišovičovou, no najmä s líštičkou Malvínkou. Tá je totiž hrdinkou knihy Malvínkine Vianoce, ktorú napísala spisovateľka žijúca v neďalekých Sekuliach. Deti zaujalo nielen rozprávanie o Malvínkinom prežívaní adventného času, ale aj príbeh o Petríkovi a Samovi, spolužiakoch, hrdinoch knižky Decká z mesta sa (ne)vedia biť. Vďaka za príjemné predpoludnie! 

          • Radostné Farby jesene

          • Centrum voľného času v Malackách aj v tomto školskom roku vyhlásilo výtvarnú súťaž Farby jesene. Žiaci našej školy dokázali vytvoriť úžasné výtvarné dielka i diela s pestrofarebnou jesennou tematikou. Tešíme sa, že tieto práce oslovili i porotu. V kategórii I. stupňa v individuálnej tvorbe sa stala ocenenou Rebeka Štanglerová za Strom. Kolektív žiakov 3. C vytvoril kombinovanou technikou s využitím prírodnín Sovičky. Druháci z V. oddelenia ŠKD priniesli Jeseň na tanieri. Obe práce získali v II. kategórii ocenenie za kolektívnu tvorbu. Viktória Melichová a Simona Haniačiková v III. kategórii dostali ocenenie za maľby s prírodnou tematikou. Viktória namaľovala detail kvetu - cínie, Simona na plátne strom v jeseni. Blahoželáme! V súčasnosti nie je možné navštíviť výstavu prác, a tak CVČ ponúklo aspoň virtuálnu obrazáreň - https://www.youtube.com/watch?v=BFG0_3K7mVk

          • Čarodejníci aj strašidlá na Dérerke

          • Čas pred jesennými prázninami sa nám ešte pred dvomi rokmi spájal so Strašidelnou Dérerkou. Dnes sa nám strašidlá, mátohy, čarodejníci i čierne mačky pripomenuli v niektorých triedach na I. stupni. Žiaci si v stredu 27.10.2021 spolu s pani učiteľkami spestrili vyučovanie. Ich deň bol zrazu čarodejný, magický. Pekný začiatok jesenných prázdnin. Zaželajme si ich príjemné prežitie! Do videnia v utorok 2.11.2021, priatelia! 

          • Šarkaniáda

          • Deti z nášho ŠKD sa v minulom týždni postupne vydali do Zámockého parku. Jesenná príroda vytvorila nádherné kulisy počas letu šarkanov. Ľahučké šarkany sa v povetrí vznášali, poletovali si, predvádzali sa v priaznivom vetre v plnej svojej kráse. A deti zasa pobehovali, šantili na lúkach. Pekné popoludnia - aj vydarené zábery.

          • Jesenné motívy v ŠKD

          • Októbrové dni nám ponúkli príjemné dni aj na pobyt vonku, aj námety na tvorenie. Žiaci 1. a 2. ročníka sa potešili výstavke dopestovaných darov zeme. Všetci prvostupniari v ŠKD vytvorili úžasné výtvarné dielka s jesennou tematikou. Pripomenuli si babičky aj deduškov, veď október sa nesie aj v znamení úcty k starším. Obdivovali premenu dýň na strašidielka i strašidlá. Sympatický záver októbra.

          • Jesenné potešenie

          • V týždni od 18.10. do 22.10.2021 na druhom poschodí hlavnej budovy čakali na tretiakov a štvrtákov tekvicoví kamaráti. Deti si v ŠKD alebo doma dotvorili tekvice, a tak sa na jednom mieste stretli tváričky s veselým aj strašidelným výrazom, zvieratká, koč smerujúci na ples... Každé úsilie bolo sladko odmenené.

          • Cezpoľný beh

          • Žiaci ôsmich škôl nášho okresu sa zišli v Zámockom parku, aby sa rozbehli po tratiach okresného kola cezpoľného behu. V nie celkom priaznivé ráno sa na štart vybrali aj naši bežci. Spoločne sa však 28.09.2021 tešili z príjemne stráveného predpoludnia aj medailových umiestnení. Medzi najmladšími žiačkami prvenstvo získala Nelka Stašková. Striebornú medailu medzi mladšími žiačkami získala Adela Anna Cormanová. V súťaži družstiev bronz získali naše najmladšie žiačky, mladšie žiačky aj mladší žiaci.

          • Literárny kvíz

          • V stredu 29.09.2021 sa vybrali do knižnice MCK v Malackách najskôr žiaci 6. A triedy, o dve hodiny neskôr žiaci 6. C triedy. Spoločne s Dadom Nagyom, redaktorom, moderátorom a známym knihomoľom, sa zaoberali literatúrou pre mládež. Popri tipoch na príťažlivé knihy, a teda aj čitateľský zážitok, si víťazné tímy odniesli zaujímavé ceny - knihy. Ďakujeme za príjemné predpoludnie s literatúrou!

          • Tretia priečka z Bratislavských metamorfóz 2021

          • Po jarnom okresnom kole Zúbkových prameňov sme čakali až do 21. septembra 2021 na krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže 67. ročníka Hviezdoslavovho Kubína, ktoré sa v Bratislavskom kraji nazýva Bratislavské metamorfózy. Súčasťou prvého dňa súťaže v I. kategórii prednesu poézie a prózy sa stal aj žiak našej školy - Adam Štovka. Predstavil sa prednesom básnického textu Lokomotíva Juliana Tuwima. Veľmi sa tešíme zisku bronzového ocenenia. 

          • Večerný beh zdravia - Beh vďaky SNP

          • V piatok 10. septembra 2021 sa po tridsiaty ôsmy raz uskutočnil Večerný beh zdravia - Beh vďaky SNP. 233 nadšencov behu našlo cestu do areálu našej školy, aby sa zaregistrovali. Z parku na Námestí SNP sa potom vydali na takmer dvojkilometrovú trasu na štadión v Zámockom parku. Tešíme sa účasti žiakov z našej školy - veď až 93 žiakov z I. aj II. stupňa vybehlo na trať! Na stupne víťazov sa postavili deviati z nich. Víťazom sa však stal každý, kto sa v príjemné piatkové popoludnie vybral na beh.

          • Oznam pre žiakov 1. ročníka a novoprijatých žiakov do vyšších ročníkov ZŠ Dr. J. Dérera

          • Vážení rodičia, na základe pokynov MŠVVaŠ SR má škola možnosť zabezpečiť AG samotesty s krátkymi tyčinkami pre žiakov určené na domáce použitie v počte 25 ks na žiaka. Žiadame Vás o vyjadrenie záujmu do 8.00 hod. dňa 26.8.2021 (štvrtok). Pretože zatiaľ nemáte vytvorený prístup do edupage - internetovej žiackej knižky, svoj záujem o testy zašlite na e-mailovú adresu školy zsderera@dererka.sk.