• Adventný čas v ŠKD

          • Advent, čas čakania na Vianoce, naši najmladší žiaci venovali výtvarnému tvoreniu, písaniu pozdravov do domovov dôchodcov, plneniu krabíc od topánok, učili sa veršíky o vianočnom období. Jednoducho - aby urobili radosť ľuďom, ktorých nepoznajú, aj tým najbližším. Zopár záberov: Adventný čas v ŠKD 

          • Pytagoriáda

          • V tomto školskom roku sa uskutočňuje matematická súťaž Pytagoriáda už po štyridsiaty druhý raz. Počas 9. a 10. 12. 2020 boli aj naši žiaci riešiteľmi jednotlivých úloh. Usilovalo sa sedemnásť tretiakov, z ktorých siedmi sú úspešní riešitelia. Štvrtákov súťažilo dvadsaťjeden, desiati ako úspešní riešitelia. Dištančne sa pripojilo osemnásť piatakov. Osem z nich bolo úspešných riešiteľov. Spomedzi šiestich žiakov šiesteho ročníka bol len jeden úspešný riešiteľ. Päť žiakov siedmeho ročníka bude mať možnosť zúčastniť sa okresného kola. Zostáva nám len veriť, že sa okresné kolo súťaže aj uskutoční. Budeme držať palce našim matematickým nádejám.  

          • Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry

          • 27. novembra 2020 sa uskutočnilo okresné kolo 13. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry kategórii C. V tomto školskom roku žiaci 8. a 9. ročníka, účastníci olympiády, riešili úlohy dištančne. Nesmierne nás potešila ôsmačka Tereza Falátová, ktorá sa so ziskom 25 bodov umiestnila na tretej priečke.

          • Neskorá jeseň v ŠKD

          • Deti v školskom klube detí prežili bohatú jeseň: venovali sa problematike stravovania počas tzv. Bieleho dňa, teda Dňa mlieka v školách, robili si vychádzky do parku pri zámku, púšťali si šarkany, hrabali lístie v areáli školy, tvorili úžasné výtvarné dielka, písali pozdravy starým rodičom... Zopár záberov: Neskorá jeseň v ŠKD 

          • Oznam - jesenné prázdniny

          • Vážení rodičia, milí žiaci, na základe pokynov zverejnených dňa 26.10.2020 v dokumente Organizácia a podmienky výchovy a vzdelávania v základných školách na školský rok 2020/21 MŠVVaŠ SR sa jesenné prázdniny uskutočnia v termíne 30.10.2020 (piatok) - 02.11.2020 (pondelok) 06.11.2020 (piatok) - 09.11.2020 (pondelok).

          • OZNAM - 8. 10. 2020

          • Vážení rodičia, milí žiaci,  v Základnej škole Dr. J. Dérera aktuálne evidujeme tri potvrdené prípady výskytu koronavírusu - dva medzi žiakmi a jeden medzi pedagógmi. Všetky priestory školy sú pravidelne dezinfikované, dodržiavame hygienické opatrenia v súlade s usmerneniami, komunikujeme s regionálnymi hygienikmi a riadime sa presne podľa ich pokynov. V našej škole je v preventívnej karanténe od 7. 10. 2020 šesť tried II. stupňa, od 8. 10. 2020 dve triedy I. stupňa. V prípade priaznivého stavu podľa pokynov RÚVZ Bratislava všetky triedy nastúpia do školy v utorok 13. 10. 2020. Niektorí žiaci a pedagógovia – tzv. dohľadané kontakty - boli testovaní, výsledky testov prichádzajú postupne. Zákonným zástupcom žiakov posielame informácie prostredníctvom elektronickej žiackej knižky. O aktuálnom stave pravidelne informujeme zriaďovateľa ZŠ Dr. J. Dérera - mesto Malacky.

          • September v ŠKD

          • Prvý školský mesiac máme takmer za sebou. September plynul rýchlo a všetci si zvykáme na kolotoč povinností aj trošku iný režim. Zopár fotografií naznačuje, že naši najmladší sa v Dérerke udomácňujú. Deti z 5. oddelenia ŠKD si užili príjemné športové popoludnie v Zámockom parku. Deti z iných oddelení 1. a 2. ročníka vytvorili prvé výtvarné dielka s jesennou tematikou. Veď sa presvedčte: September v ŠKD 

          • Na začiatku nového školského roka

          • Prirovnanie nášho školského života k plavbe na lodi je veľmi výstižné. Poukazuje na spoločný cieľ, spoločné úsilie i nezastupiteľnú a jedinečnú úlohu každého z nás - milé žiačky, milí žiaci, vážení rodičia, vážení kolegovia. V školskom roku 2020/21 môžeme očakávať nie pokojnú, jednoduchú plavbu v slnečnom počasí. Máme však isté skúsenosti. Na novú plavbu sme sa snažili dobre pripraviť. Tešíme sa na priateľské stretnutia a radosť z objavovania. Zaželajme si spoločnú plavbu v znamení trpezlivosti, vzájomného pochopenia, podpory, súdržnosti - aby sme nestratili náš kurz. Šťastný školský rok 2020/21 naplnený zdravím, milí priatelia!

          • Otvorenie školského roka 2020/21

          • Vážení rodičia, milí žiaci, príchod žiakov 2. septembra 2020 sa uskutoční do tried:

            • o 8.00 hod. – žiaci 1. ročníka v sprievode jedného zákonného zástupcu;
            • o 8.00 hod. – žiaci 3. a 4. ročníka
            • o 8.30 hod. - 2., 5. – 9. ročníka

            Žiaci 2. – 9. ročníka vstupujú do vnútorných priestorov školy bez sprievodu iných osôb. Dňa 2. septembra 2020 sú všetci v škole povinní používať rúško. Žiaci so sebou prinesú vyplnený dokument Zdravotný dotazník a vyhlásenie zákonného zástupcu dieťaťa/žiaka pred začiatkom nového šk. roka 2020/2021 (Ochorenie COVID – 19 spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2) - Priloha_c._1_-_Zdravotny_dotaznik_-_02.09.2020.docxV triedach oboznámia vyučujúci žiakov s pokynmi na školský rok 2020/21 v dĺžke trvania 60 minút. V tomto školskom roku začneme používať elektronickú žiacku knižku. Triedni učitelia poskytnú zákonným zástupcom a žiakom informácie o podmienkach používania elektronickej žiackej knižky (prihlásenie, prihlasovacie údaje). Papierová forma žiackej knižky sa používať nebude.

          • Prihláška na stravovanie v ŠJ

          • Vážení rodičia, milí žiaci, od 3. septembra 2020 bude možné využívať služby ŠJ pri ZŠ Dr. J. Dérera. Je nevyhnutné prihlásiť sa na odber obedov prostredníctvom Záväznej prihlášky na stravovanie, ktorá je tu: Zapisny_listok_-_obedy_2020.pdf. Záväznú prihlášku odovzdajte v kancelárii vedúcej ŠJ dňa 31.08.2020 v čase od 8.00 - 12.00 hod. alebo 02.09.2020 v čase od 7.45 hod. do 10.00 hod. Obed bude 03.09.2020 vydaný len prihláseným stravníkom.

          • Záver školského roka 2019/20

          • V utorok 30. júna 2020 sme slávnostne ukončili školský rok, ktorý nesie rôzne prívlastky. Prekonali sme rôzne prekážky, vyriešili mnohé komplikácie. Rozišli sme sa so želaním, aby sme sa v zdraví, pokojne a s úsmevom na tvári stretli 2. septembra 2020 v celkom obyčajnom, normálnom školskom roku 2020/21. Tým, ktorí už s nami nezasadnú do lavíc Dérerky, prajeme veľa úspechov, šťastia na ďalšej ceste. Dovidenia v septembri, priatelia!

          • Hodnotenie žiakov v II. polroku šk. roka 2019/20

          • Koncoročná klasifikačná pedagogická rada sa uskutoční vo štvrtok 25. júna 2020. V zmysle úprav daných mimoriadnou situáciou budú niektoré predmety vo všetkých ročníkoch - ako sme informovali v apríli - nehodnotené (žiak pri nich bude mať na vysvedčení uvedené absolvoval). Žiaci I. ročníka budú mať ostatné predmety hodnotené slovne. V 2. - 9. ročníku  budú ostatné vyučovacie predmety hodnotené známkou (klasifikačným stupňom). Žiaci budú hodnotení na základe dosiahnutých výsledkov v škole do 6. marca 2020, vypracovaných a odovzdaných portfólií prác – cvičení, projektov, pracovných listov, prezentácií - počas mimoriadneho prerušenia vyučovania. Prihliadať sa bude na vyvinuté úsilie žiakov, na spoluprácu, ku ktorej boli vyzývaní vyučujúcimi, a pravidelnosť plnenia zadaných úloh počas vzniknutej  situácie.