• Naši siedmaci na streleckej súťaži

          • V stredu 25. mája 2022 sa v Poľovníckom dome na Kollárovej ulici v Malackách uskutočnilo druhé kolo pretekov družstiev malackých škôl v streľbe zo vzduchovej pušky. Žiaci súťažili v disciplíne 2x10 výstrelov v ľahu bez opory na vzdialenosť 15 metrov. Darilo sa najmä našim mladším dievčatám. So ziskom 221 bodov v tejto kategórii vyhrala Ida Pullmanová, tretia priečka patrí Kataríne Žilavej, šieste miesto obsadila Lucia Smreková. Medzi mladšími žiakmi je štvrtý Samuel Pištelák s 273 bodmi, Kevin Ragáč šiesty s 234 bodmi. 

          • Slávnostné vyhlásenie výsledkov ŠHMM 2022

          • V utorok 31. mája 2022 sa v malackom Kulturním domečku uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov Športových hier malackej mládeže. V 51. ročníku sa delíme so ziskom 14 bodov v celkovom hodnotení so ZŠ na Záhoráckej ulici o druhú priečku. Našim najstarším dievčatám sa podarilo vyhrať turnaj vo volejbale, piataci až siedmaci boli prví vo florbale. V hádzanej a vo futbale nám patrí druhé miesto, v atletike boli prváci a druháci tretí.  

          • Týždeň detskej radosti v ŠKD

          • Školský klub detí v tomto týždni ponúka nejeden príjemný zážitok. V pondelok pre prvákov a druhákov spoločné kino, v utorok schladenie zmrzlinkou a popoludňajšie hry i piknik v Zámockom parku. 

          • V 4. A o prírodných spoločenstvách

          • Pekné práce sú výsledkom projektového vyučovania na hodinách prírodovedy v triede 4. A. Žiaci sa dozvedeli viac o jednotlivých prírodných spoločenstvách a svoje poznatky preniesli na plagáty. 

          • Športové hry malackej mládeže

          • V piatok 27. mája 2022 sa v našom meste uskutočnil 51. ročník Športových hier malackej mládeže. Družstvá žiakov štyroch škôl si merali sily vo viacerých disciplínach. Prváci a druháci súperili v atletike, tretiaci a štvrtáci vo futbale, tretiačky a štvrtáčky vo vybíjanej. Žiaci 5. - 7. ročníka si zahrali florbal, dievčatá v tejto vekovej kategórii basketbal. Najstarší chlapci sa venovali hádzanej, ôsmačky a deviatačky vytvorili volejbalové družstvo. U nás sa hral turnaj vo futbale a hádzanej. Potešili sme sa, že na náš školský dvor zavítali aj fanúšikovia z ostatných škôl. Nik sa našťastie nezranil, a tak pani učiteľka a jej trieda 3. B sa venovali vlastnej zdravotníckej príprave. Užili sme si príjemné športové predpoludnie. Jeho celkové výsledky sa dozvieme v utorok na slávnostnom vyhodnotení. 

          • Midicool a mincool volejbal s postupom

          • Základná škola v Studienke sa po dvoch rokoch opäť stala dejiskom krajského kola trojkového a štvorkového volejbalu. 25. mája 2022 sa pod vysokou sieťou stretli žiaci v kategórii mini. Naši chlapci postúpili z tretieho miesta do celoslovenského kola. 26. mája 2022 sa odohrali zápasy Midicool volejbalu. V rámci rovnakej oblasti naši chlapci obsadili 2. miesto a tiež postúpili do celoslovenského kola.  

          • 2. A a 2. B na návšteve u sokoliarov

          • Fantastický deň si užili druháci z 2. A a 2. B vo štvrtok 26. mája 2022 v Sokoliarstve Červený rybník pri Lakšárskej Novej Vsi. Deti sa zoznámili s dravými vtákmi, dozvedeli sa viac o živote v lese na prechádzke ním i riešením kvízových úloh. Zážitkom bolo i kŕmenie drobného vtáčaťa. Úžasný deň!

          • Putovný pohár MDD sa vrátil k nám

          • V utorok 24. mája 2022 sa u nás uskutočnil 47. ročník šachového turnaja Putovný pohár MDD. Z našej školy zasadlo za šachovnice desať dievčat a chlapcov spolu s ďalšími 21 súpermi z iných škôl. Po siedmich kolách sa na treťom mieste medzi jednotlivcami umiestnil Adam Vozár. V družstvách tretie miesto patrí dvojici Adam Štovka a Dominik Kršek. Vďaka víťaznej dvojici Alex Filípek a Adam Vozár sa putovný pohár vrátil do našej školy. 

          • Druhé florbalové dejstvo

          • V utorok 17. mája 2022 sa v našej škole uskutočnila druhá časť projektu Super Florbal Deti. V telocvični sa stretli na turnaji tri družstvá tretiakov a štvrtákov zo Stupavy, Záhorskej Vsi a našej školy. Pre 3. a 4. ročník má organizácia charakter turnajových zápasov s herným systémom 3 + 1. Chlapci z Dérerky jeden zápas vyhrali, v jednom podľahli víťazom zo Stupavy a celkovo skončili druhí. Všetci sa opäť potešili diplomom aj florbalovým loptičkám. Príjemné florbalové predpoludnie!

          • Na návšteve u sokoliarov

          • Parádny výlet si užili deti z 1. C a 2. C v Sokoliarstve Červený rybník pri Lakšárskej Novej Vsi v utorok 17. mája 2022. Dážď výletníkov sprevádzal celou cestou z Malaciek až po "Lakšáre". Krásne prostredie Červeného rybníka deti síce privítalo zachmúrenou oblohou, no na ich veľkú radosť bez dažďa. Prváci a druháci netrpezlivo čakali na zaujímavú prehliadku dravých vtákov. Videli sokola rároha, sokola sťahovavého, jastraba lesného, výra afrického, plamienku driemavú, sovu jarabú... A mnoho ďalších. Pohladili si päťtýždňové sovie mláďa. V lese sa deti zhlboka nadýchali čerstvého májového vzduchu a na lesnom chodníku riešili kvízové úlohy. Najväčším zážitkom však bolo kŕmenie päťdňového sokolíčaťa. 

          • Štvorboj mladšieho žiactva

          • V pondelok 16. mája 2022 sa v areáli ZŠ na Záhoráckej ulici stretli mladší žiaci z ôsmich škôl, aby si zmerali sily v behu na 60 metrov,  chlapci v behu na 1000 metrov, dievčatá v behu na 600 metrov, v skoku do diaľky a v hode kriketovou loptičkou. V jednotlivcoch sa spomedzi našich žiakov darilo Šimonovi Nehybovi s tromi pódiovými umiestneniami. Po zrátaní získaných bodov obsadil fantastické druhé miesto. Medzi dievčatami sa Nela Stašková umiestnila celkovo na bronzovej priečke. Víťazkou hodu kriketovou loptičkou sa stala výkonom 42,60 m Anna Adela Cormanová. Všetci si užili príjemné atletické predpoludnie.

          • Prvostupniari objavili Ameriku

          • Žiaci I. stupňa sa spolu s Divadlom Žihadlo v pondelok 16. mája 2022 nalodili v Španielsku a plavili sa až k brehom Ameriky. Cestovatelia sa ocitli na jednej lodi so slávnym Krištofom Kolumbom, moreplavcom, objaviteľom Nového sveta. Počas cesty prežili nejedno dobrodružstvo. Trošku sa báli, trošku poučili, no najmä sa zabávali. Zažili morskú noc, nemoc i moc počas hrôzostrašnej búrky. Deti fúkali do plachiet, udržovali správny smer a nakoniec sa - samozrejme - stretli s Indiánmi. Vďaka za príjemný štart do ďalšieho pracovného týždňa.

          • Super Florbal deti u nás

          • Naša škola sa zapojila do projektu podporujúceho rozvoj nielen florbalových zručností u detí I. stupňa. V pondelok 16. mája 2022 si okrem našich detí 1. a 2. ročníka vyskúšali štafetovú dráhu aj nádejní florbalisti zo ZŠ v Stupave. Prváci a druháci absolvovali dráhu so stanovištiami, na ktorých si vyskúšali osmičku, teda vedenie loptičky pomedzi svoje chodidlá florbalkou, žabku, kačku, pavúka či psa, teda pohybovú zručnosť s držaním florbalky, prihrávky medzi kužele, prihrávku na mantinel aj streľbu do bránky. Jednotlivé družstvá tvorilo päť členov a celému družstvu sa meral čas. Odmenou sa deťom stala florbalová loptička i diplom. Zaujímavé spestrenie školského dňa.

          • Slávik Slovenska

          • Spevavý vtáčik s mimoriadne zvučným hlasom je symbolom celoslovenskej speváckej súťaže Slávik Slovenska. Po tridsiaty raz sa deti v troch kategóriách predstavili interpretáciou dvoch slovenských ľudových piesní. Medzi dvadsiatimi piatimi účastníkmi okresného kola boli aj tri speváčky z našej školy. Zo spevníčka spievali dievčatá pieseň Na Bielej hore. Druhú pieseň mali rozdielnu. Ema Pafková sa predstavila piesňou Porezala som sa, Ema Zemánková zaspievala Ej, povedal mi milí a Tamara Slobodová Slúželo dievča na fare. Naše žiačky sprevádzal na gitare Alex Pollák. Porota ocenila výkon Emy Pafkovej tretím miestom v I. kategórii. Blahoželáme!

          • Stretnutie s volejbalom

          • Volejbal má v našom meste dlhoročnú tradíciu. Aj na ňu chce nadviazať klub, ktorý je na začiatku svojej cesty. Vzniká Volley team Záhorie. Myšlienku Petra a Matúša Kalných prišli podporiť odchovanci malackého volejbalu. Túto obľúbenú loptovú kolektívnu hru v našej telocvični žiakom 3. - 6. ročníka prezentoval Peter Michalovič, hráč s trojnásobným titulom volejbalista roka, Peter Ondrovič, reprezentant SR, a Katarína Pazúriková, naša deviatačka a zároveň reprezentantka SR v kategórii U17. Na záver stretnutia pod vysokou sieťou mali aj nádejní volejbalisti možnosť si pinknúť so skúsenými hráčmi. Vďaka za príjemné stretnutie!

          • Na návšteve v knižnici

          • Pán Mrkvička sa v stredu 11. mája 2022 stretol s našimi deťmi z 2. A a 2. B triedy v Literárnej kuchyni knižnice MCK. Tibor Hujdič alias pán Mrkvička priniesol druhákom dobrú náladu aj zopár tipov na zaujímavé čítanie. Medzi chichotom deti vyslovovali predpoklad o pokračovaní príbehu aj sa ho pomocou svojej fantázie usilovali modelovať. Inšpiratívne stretnutie, vďaka zaň.

          • Naši žiaci na Čokoládovej tretre

          • Po šiesty raz sa na Slovensku uskutočňuje športové podujatie Čokoládová tretra, bežecké preteky pre deti do 11 rokov. V utorok 10. mája 2022 sa na bratislavskej Mladej garde stretlo viac ako 500 detí. Medzi nimi aj našich osem žiakov. Deti sa potešili stretnutiu s Jánom Volkom, užili si príjemný slnečný deň a bojovali odušu.

          • Beh oslobodenia

          • Obuť si tenisky a ísť si zabehnúť. Napríklad v sobotu 7. mája 2022 do Zámockého parku. Na futbalovom štadióne sa už po päťdesiaty raz uskutočnil Beh oslobodenia, ktorého súčasťou bol aj 16. ročník Pohára CVČ či v tomto roku aj Bežecká pošta. Najskôr to vyzeralo, že počasie prekazí športové zážitky. No viac ako 200 účastníkov v trinástich kategóriách prežilo príjemné predpoludnie v kulisách zelene parku. Tešíme sa, že sa nedali odradiť ani naši žiaci a našli si cestu na bežecký ovál. Na stupne víťazov sa postavil v kategórii žiakov 5. - 7. ročníka Šimon Nehyba, ktorý dobehol druhý. Prvú priečku medzi ôsmakmi a deviatakmi obsadil Adam Boškovič. V rovnakej kategórii medzi dievčatami dobehla Sára Trimaiová na piatom mieste. Víťazmi sú však všetci, ktorí prekonali sami seba a vybehli na trať. Ďakujeme aj dievčatám 8. a 9. ročníka, ktoré podujatie podporili ako zapisovateľky.

          • Školský pohár v malom futbale

          • V piatok 6. mája 2022 sa na futbalovom ihrisku v Jakubove uskutočnilo okresné kolo Školského pohára v malom futbale. Do okresného kola sa dostali štyri víťazné družstvá z obvodných kôl. Naši chlapci podali zodpovedný výkon a zaslúžene skončili na druhom mieste. 

          • Na návšteve u hasičov

          • V piatok 6. mája 2022 sa uskutočnil na stanici Hasičského a záchranného zboru v Malackách deň otvorených dverí pri príležitosti sviatku sv. Floriána. Aj naši žiaci z I. stupňa mohli vidieť využívanú techniku, ba sa jej aj dotknúť. Deti videli aj ukážku práce služobných psov z výcvikového strediska Malé Leváre. Zblízka sa pozreli na činnosť hasičov pri dopravnej nehode s vyslobodzovaním zranenej osoby. Ďakujeme za príjemné predpoludnie!