• Naše anglické hviezdičky

          • 5. mája 2022 sa naši šikovní žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže v anglickom jazyku pod názvom ENGLISH STAR. Súťaže sa zúčastnilo 43 žiakov 3. až 8. ročníka. Všetci chceli doslova "zahviezdiť". Ich úlohou bolo vypracovať súťažný test v danom ročníku za 45 minút. Test pozostával z rôznych farebných úloh a zadaní, ktoré síce vyzerali jednoducho, no časový limit nepustil a každý súťažiaci vydal zo seba maximum. Veľmi sa už tešíme na vyhodnotenie, pretože môžeme vyhrať lákavé vecné ceny. Aj keď konkurencia žiakov základných škôl z celého Slovenska je veľká, my si veríme. Ďakujeme za krásnu účasť a držíme palce všetkým našim súťažiacim. O výsledkoch vás budeme čoskoro informovať.  

          • MIDICOOL volejbal

          • V stredu 4. mája 2022 sme v našej škole privítali dievčatá z dvoch pezinských základných škôl, a to zo ZŠ Na Bielenisku a ZŠ na Fándlyho ulici, aj zo ZŠ na Záhoráckej ulici. Odohralo sa základné kolo MIDICOOL volejbalu dievčat. Potešili sme sa príjemnému športovému predpoludniu so štvorkovým volejbalom aj tretej priečke. 

          • Na Bratislavských metamorfózach

          • V stredu 4. mája 2022 sa v Bratislave uskutočnilo krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín v prednese poézie a prózy - Bratislavské metamorfózy. V II. kategórii sa predstavila aj žiačka našej školy, piatačka Ema Zemánková. Postup do krajského kola v prednese prózy predstavuje veľký úspech aj jedinečnú skúsenosť. 

          • Tiché správy Zeme

          • Slovenské banské múzeum – Galéria Jozefa Kollára v Banskej Štiavnici pripravili pre deti a mládež do 15 rokov kreatívny projekt Tiché správy Zeme. Veľmi sa tešíme, že jednou zo šiestich vybraných výtvarných prác vystavených v banskoštiavnickej výstavnej sále Pod klenbami bude aj dielo žiačok našej školy, Anety Ftáčnikovej a Simony Pavlíkovej. Cieľom projektu bolo podnietiť deti, aby sa stíšili a intenzívnejšie, všetkými zmyslami, vnímali prírodu okolo seba. Svoju pozornosť venovali odkazom stromov, lúk, parkov, trávnikov, záhonov a preniesli reflexiu toho, čo vidia, cítia či počujú do výtvarného diela. 

          • Príjemné správy aj z krajských kôl olympiád

          • Na sklonku marca sa uskutočnilo krajské kolo Matematickej olympiády v kategórii Z9. Možnosť riešiť jej úlohy dostala aj Hanka Havlíková, žiačka našej školy. Tešíme sa z jej úspechu, veď Hanka dosiahla piaty najvyšší počet bodov. 21. apríla 2022 sa stretli v krajskom kole účastníci Fyzikálnej olympiády kategórie E. Vo výsledkovej listine medzi úspešnými riešiteľmi je i Sabina Kubíncová, žiačka 9. B triedy. 28. apríla 2022 sa v krajskom kole zišli zasa nadšenci chémie. Medzi štyridsiatimi piatimi účastníkmi sa naše žiačky Sabina Kubíncová a Natália Parnicová nestratili. Stali sa úspešnými riešiteľkami. Srdečne blahoželáme!