• V Múzeu naftového dobývania a geológie

          • Deviataci sa v tretí októbrový deň vybrali do Hodonína, aby si prezreli vnútornú i vonkajšiu expozíciu jedinečného múzea. V ňom je všetko na dosah, v bezprostrednej blízkosti. Mapuje históriu dobývania aj spracovania ropy nielen v okolí Hodonína, ale aj u nás na Záhorí. Žiaci videli rôzne druhy hornín, zaujali ich modely vrtných súprav, ťažobných veží. V technologickom parku si zblízka poobzerali rôzne mohutné stroje. V ďalšej časti exkurzie sa žiaci 9. ročníka zaoberali živou prírodou. V hodonínskej ZOO obdivovali plameniaky, primáty, exotické vtáctvo, mačkovité šelmy, posedeli si ťavách. Príjemný školský deň.

          • Strom roka 2023

          • Pállfyovský dub spomienok, finalista ankety Strom roka 2023, sa stal pre našich žiakov inšpiráciou k aktivitám, úvahám aj k výtvarnému stvárneniu stromov. Mnohí si užili v Zámockom parku plným priehrštím slnečné septembrové dni. Žiaci I. a II. stupňa vytvorili zaujímavé výtvarné dielka i diela, v ktorých vidíme stromy vo všetkých ročných obdobiach. Náš dub letný nemusí byť víťazom ankety - veď  priniesol príjemné chvíle ďalšej generácii Malačanov a zostane v ich spomienkach.

          • Druháci a tretiaci na divadelnom predstavení

          • Divadelný festival Zejdeme sa na hambálku oslavuje pätnáste narodeniny. Potešilo nás, že i naši druháci a tretiaci sa mohli stať súčasťou malackého divadelného sviatku. Vo štvrtok 28.09.2023 sa deti z Dérerky prostredníctvom Divadla Makile stretli s opicami. Opice Viky a Miki totiž milujú knihy a s pomocou Kiky Učítanej sa vrhli do knižného dobrodružstva. Na pomoc si ich zavolalo stratené prasiatko. A zvieracím kamarátom pomohli aj naše deti. Vďaka za príjemné predpoludnie. 

          • Piataci o učení sa, šiestaci a siedmaci o dospievaní

          • Aj na začiatku školského roka 2023/24 sme medzi nami privítali lektorku spoločnosti MP Education. V stredu 27.09. a vo štvrtok 28.09.2023 sa spolu s piatakmi venovala téme učenia sa. Žiaci sa dozvedeli o učebných štýloch, uvažovali o chybách pri učení a dostali viaceré návody, ako si pomôcť pri učení sa. Šiestaci a siedmaci sa zaoberali témami súvisiacimi s dospievaním a zmenami v živote mladých ľudí. 

          • Land art v deviatom ročníku

          • Land art - krajinné umenie - vzniklo za veľkou mlákou pred šiestimi desiatkami rokov. Naši deviataci vyšli v príjemnom septembrovom dni z tried na školský dvor a z nájdených prírodných materiálov vyskladali skutočne zaujímavé výtvarné objekty. Veď sa presvedčte prostredníctvom pekných záberov.

          • Štvrtáci v Bratislave

          • Vlastivedné dopoludnie si užili žiaci 4. A a 4. B vo štvrtok 14. septembra 2023. Prešporáčik, turistický vláčik, zaviezol deti na najzaujímavejšie miesta hlavného mesta s jedinečnými výhľadmi a pohľadmi. Štvrtáci videli Modrý kostolík, zašli na Slavín, pokochali sa pohľadom z Bratislavkého hradu, dostali sa do historického centra, k dunajskému nábrežiu, dozvedeli sa o histórii našej krásavice na Dunaji. Jedinečná učebnica vlastivedy!

          • Šiestaci o včielkach

          • Včela. Podľa slovníka úžitkový spoločenský hmyz produkujúci med a vosk. Včelie spoločenstvá však žijú zaujímavým životom. Jeho podstatu mali možnosť odkrývať naši šiestaci v utorok 12. septembra 2023. Dozvedeli sa viac o tom, ako žijú včielky od jari do zimy. Zistili, čo všetko sa deje v úli a čo im pomáha alebo škodí. Hru Kráľovstvo včiel sa zahrala celá trieda. Cieľom bolo nazbierať dostatok medu na zimu. Vyhral ten, kto získal najviac zrniek peľu. Zážitkové vzdelávanie sa mohlo uskutočniť vďaka projektu Malacky - mesto priateľské k opeľovačom.

          • 3. B na výstave

          • Žiaci 3. B sa v utorok 12. septembra 2023 vybrali do malackého MCK. Potešili sa pohľadom na výtvarné diela i dielka dvoch Malačianok, Libušiek Čtverákových. Okolo bašty, v ktorej istotne mnohé z obrazov a keramických plastík vznikli, chodíme mnohí denne. Výstava nám ponúka možnosť vidieť tvorbu výtvarníčok a možno hľadať aj malacké motívy.  

          • Večerný beh zdravia - Beh vďaky SNP

          • Príjemné počasie prilákalo na štart jubilejného ročníka Večerného behu zdravia - Behu vďaky SNP spolu 312 pretekárov v dvanástich kategóriách. V tých žiackych sa do prezenčných listín zapísalo aj 98 žiakov z našej školy. Všetci sa popasovali najmä sami so sebou, veď prekonať trať s dĺžkou viac ako dva kilometre nie je celkom jednoduché. Víťazom sa teda v istom zmysle stal každý, no potešili sme sa aj pódiovému umiestneniu detí z Dérerky. Medzi prvákmi a druhákmi získal striebro Pavol Petrovič. Rovnaké miesto patrí medzi piatakmi a šiestakmi Júlii Kuchyňkovej, tretia priečka patrí Teovi Vozárovi. Zážitkom bolo sledovanie zoskoku parašutistov 46. krídla z Kuchyne. Všetci si mohli zakúpiť korešpondenčný lístok s motívom jubilejného ročníka behu, ba ho aj poslať bežeckou poštou. Vynikajúce slnečné piatkové popoludnie!

          • Naši prváci sa stretli s hrdinskou posádkou

          • V stredu 6. septembra 2023 sa naši prváci stretli s odvážnou posádkou teplovzdušného balóna. Vlado Zetek si vybral námet z histórie a s humorom jemu vlastným si vymyslel príbeh. Z kráľovského dvora vo Versailles spred samotného kráľa Ľudovíta XVI. v roku 1783 vzlietol balón. V koši, ktorý bol oň prichytený povrazom, bola kačka, kohút a ovca. Na divadelnom javisku ožil príbeh Amélie, Jeana Paula a Brigitte sprevádzaný pesničkami. Zvieratká precestovali kus sveta, ba navštívili aj Slovensko! Z predstavenia si naše prváčence odnášali aj darček od pána primátora - maľovanku s obrázkami nášho mesta. Ďakujeme za úžasný zážitok.

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24

          • Prázdninové dni sa stali minulosťou. V pondelok 4. septembra 2023 sme sa stretli, aby sme vykročili do školského roka 2023/2024. Opäť budeme putovať spoločnou cestou. V škole ide o cestu poznávania a za poznaním. Je to miesto, kde spoznávame sami seba, svoje okolie, dodržiavame isté pravidlá, zisťujeme, čo dokážeme, uvažujeme o svojej budúcnosti. Škola môže byť aj miestom úžasných spoločných zážitkov, prekvapujúcich stretnutí, vytvárania priateľských vzťahov. Máme pred sebou výzvu desiatich školských mesiacov. Zaželajme si v školskom roku 2023/24 mnoho trpezlivosti, vzájomnej podpory, pochopenia, aby sme v zdraví, radosti kráčali celým školským rokom.

          • Slávnostné ukončenie školského roka 2022/23

          • V piatok 30. júna 2023 sme zavŕšili desaťmesačné putovanie školským rokom 2022/23. Obzreli sme sa za dosiahnutými úspechmi, pripomenuli sme si spoločné zážitky a rozišli sme sa za oddychom v očakávaní príjemných letných dní. Zaželajme si radostné prežitie nadchádzajúcich prázdninových týždňov, aby sme sa plní síl vrátili 4. septembra 2023 do školských lavíc. 

          • Slávnostná školská akadémia

          • V utorok 27. júna 2023 sa uskutočnila v malackom kine slávnostná školská akadémia. Pred záverom školského roka 2022/23 si žiaci, ich rodičia i učitelia spoločne užili príjemný podvečer. Prostredníctvom fotografií si pripomenuli mnohé jedinečné okamihy uplynulých desiatich mesiacov. Potešili sa spevu, tancu i hovorenému slovu najmladších aj starších žiakov. Ocenených pochvalou riaditeľky školy za úspešnú reprezentáciu školy v predmetových súťažiach, olympiádach aj športových zápoleniach bolo šesťdesiatosem žiakov. 

          • Na stretnutí s basketbalom

          • V utorok 27. júna 2023 sa pod vysokými košmi v našej telocvični stretli basketbalisti s deťmi z I. stupňa. Nadšenú atmosféru umocnil svojím komentárom Majself. Slovenský reprezentant Tomáš Pavelka spolu s hráčmi domáceho Strojára Malacky ukázal umenie smečovať do koša s ľahkosťou z rôznych polôh. Deti zase súťažili v hode na basketbalový kôš a najlepší boli odmenení. Pre mnohých sa odmenou stali aj autogramy oboch hostí. Ďakujeme za príjemný športový zážitok. 

          • Naši žiaci na florbalovom turnaji

          • V piatok 23. júna 2023 sa v stupavskej školskej hale stretli nadšenci florbalu. Medzi ôsmimi družstvami ZŠ FLOORBALL GAMES boli aj reprezentanti našej školy. Po napínavých zápasoch sa im podarilo získať tretiu priečku. Vďaka za príjemné športové predpoludnie! 

          • Naše atlétky na šamorínskom SUPERFINÁLE

          • 13. júna 2023 sa v Šamoríne stretli športové nádeje z celého Slovenska, aby si zmerali svoje sily v rôznych športových disciplínach. Teší nás, že po roku medzi finalistami opäť nechýbali mladí športovci z malackej Dérerky. Družstvo atlétok v zložení Nela Stašková, Daniela Strelecká, Anna Adela Cormanová, Ida Pullmanová a Ema Vajdová si zlepšilo svoje individuálne výkony, ba Adelka v hode vertexom - raketkou - získala druhé miesto. Celkovo sa naše dievčatá umiestnili na siedmej priečke. 

          • Tretiaci a štvrtáci z Oravy tiež doma

          • V piatok 23. júna 2023 sme zo školy v prírode privítali našich tretiakov a štvrtákov. Počas uplynulých dní navštívili majestátny hrad s úžasným výhľadom na Oravu. V zubereckom skanzene sa oboznámili so životom ľudí v minulosti, ba plnili aj nejednu úlohu. Zo stanice Tanečník sa vyviezli lesnou úvraťovou železnicou k vyhliadke. Na svojich potulkách stretli aj Jána Žgravčáka z televíznych Cyklopotuliek. Po štvrtkovej pyžamovej párty bolo našim deťom hádam aj ľúto, že sa už v piatok vyberú na spiatočnú cestu. 

          • Naše deti v Tramptárii

          • Druhákov sme v pondelok 19. júna 2023 vyprevadili za super zážitkami do Tramptárie. Ani sme sa nenazdali a už sme ich privítali z ciest pred našou školou. Za ten čas stihli navštíviť geografický stred Európy, zavítali do Kremnice, putovali po rozprávkovom chodníku, strieľali z luku, hrali sa, tancovali, športovali - jednoducho si užili spoločné príjemné dni. Vďaka za ne! 

          • Hollého kolíska maľovaná

          • Základná škola v Borskom Mikuláši spolu s obcou Borský Mikuláš organizovala po druhý raz regionálnu súťaž Hollého kolíska maľovaná. V tomto roku sa celkovo na výtvarnej a literárnej súťaži zúčastnilo 228 žiakov z okresov Senica, Skalica, Malacky. Z našej školy sme tiež zaslali dve literárne práce. Veľmi sme sa potešili, že Janko z Búrov oslovil porotu a literárne dielko deviatačok Martiny Osuskej a Dominiky Brennerovej je medzi siedmimi ocenenými prácami v tretej kategórii.  

          • Za históriou aj prírodnými krásami na Moravu

          • V stredu 21. júna 2023 sa žiaci 8. A, 9. B a C vydali za rieku Moravu. Navštívili skutočne jedinečné miesta. Mohyla mieru pripomína obete víťaznej Napoleonovej bitvy pri Slavkove 2. decembra 1805. Žiaci si prezreli zaujímavú expozíciu pripomínajúcu bitku troch cisárov aj samotnú mohylu. V teplom počasí všetci ocenili návštevu Punkevnej jaskyne v Moravskom krase. Vnímali hudbu v pripasti Macocha a páčila sa im aj plavba v jaskynnom podzemí. Vynikajúci výlet!